to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 01.06.2022

Αθλητισμός

Νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης.


Εποχή Τάκη Μπαλτάκου στην ΕΠΟ! Και επίσημα, καθώς ήταν γνωστό πως ο έμπειρος νομικός θα είναι ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, καθότι μοναδικός υποψήφιος στις σημερινές (1/6) εκλογές.

Ο κ. Μπαλτάκος, λοιπόν, εξελέγη με συντριπτικά ποσοστά, γεγονός, αν μη τι άλλο, που δείχνει ότι άπαντες σχεδόν πιστεύουν σε αυτόν. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 65 και έλαβε 59 ψήφους! Πέντε ήταν τα λευκά και ένα το άκυρο.

Η θητεία του στην προεδρία, θυμίζουμε, θα διαρκέσει έως το 2024, που είναι η επόμενη Ολυμπιακή χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη ο Παναγιώτης Δημητρίου ήταν εκείνος που τον είχε διαδεχτεί προσωρινά και πλέον η Ομοσπονδία μπαίνει σε μια νέα εποχή, με τον άλλοτε νομικό σύμβουλο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (υπήρξε και αντιπρόεδρος για ένα διάστημα) και μετέπειτα δικηγόρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει την ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μια κρίσιμη περίοδο.

Νωρίτερα, εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της ΕΠΟ, αλλά και ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς, ενώ πέρασαν και οι τροποποιήσεις του Καταστατικού.

Σε ό,τι αφορά τους απολογισμούς, σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό θετικών ψήφων ever, ενώ από όλες τις ΠΑΕ μόνο ο Ολυμπιακός καταψήφισε, συν η ΕΠΣ Ηλείας. Η ΕΠΣ Πειραιά απουσίαζε.

Η ανακοίνωση

Με την έγκριση των πεπραγμένων της διοίκησης, τον οικονομικό απολογισμό, τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, τις τροποποιήσεις του Καταστατικού και των Κανονισμών και την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για την επόμενη χρήση, τα οποία έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από το Σώμα, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο.

Ειδικότερα:

  • Ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 65 «ναι», 2 «όχι» και 2 λευκές ψήφους.
  • Ο οικονομικός απολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 67 «ναι», 1 «όχι» και 1 αποχή.
  • Ο προϋπολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 67 «ναι» και 2 «όχι».
  • Οι τροποποιήσεις του Καταστατικού εγκρίθηκαν με 67 «ναι», 1 «όχι» και 1 αποχή.
  • Η έκθεση των Ορκωτών για την επόμενη χρήση εγκρίθηκε ομοφώνως.

Επίθεση στον Αυγενάκη - Τι υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Το πρώτο «ντέρμπι» του Μπαλτάκου; Με τον Αυγενάκη • Η Άποψη

Στην πρώτη του δήλωση, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και την τροπολογία, που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/6) στη Βουλή από τον υπουργό, πως είναι αντισυνταγματική, πως η ΕΠΟ δεν θα την «περάσει» και ξεκαθάρισε σε αυστηρό ύφος: «Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ, τελεία και παύλα».

Στη συνέχεια στάθηκε στην αθλητική δικαιοσύνη, προαναγγέλλοντας σαρωτικές αλλαγές, προκειμένου να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. «Όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, θα ορίζονται σε δύο μέρες και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις ημέρες. Σύνολο 5 μέρες. Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη θα παύεται από τη Γενική Συνέλευση! Αν δεν μπορεί ο δικαστής να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, να παραιτηθεί. Αλλιώς θα τον παύσει η ΕΠΟ», τόνισε.

Ως «βαθιά τομή στα θεμέλια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καθώς οι συνθήκες έχουν ωριμάσει» χαρακτήρισε την θέσπιση της επαγγελματικής διαιτησίας στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα γενναίο βήμα διότι η δημοφιλία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και η καχυποψία τους απέναντι στο υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου οφείλεται μεταξύ άλλων και στις παθογένειες της διαιτησίας».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε την σχετική Τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία, που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και εισάγεται αύριο Πέμπτη, 2 Ιουνίου, προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, τόνισε πως πρέπει «να παραδειγματιστούμε από καλές διεθνείς πρακτικές, από προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως η Αγγλία. Ένα περιβάλλον, που έχει καθιερώσει την επαγγελματική διαιτησία και προσφέρει κάθε χρόνο ένα εξαιρετικό θέαμα, βασισμένο εξ' ολοκλήρου στην αγωνιστική ποιότητα των ομάδων, χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε δεύτερες σκέψεις και δικαίως κατατάσσεται στην κορυφή των πρωταθλημάτων παγκοσμίως.

Καραπαπάς: «Προκαλεί γέλιο η επιλογή Μπαλτάκου»

Την αντίθεση του Ολυμπιακού για την επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου για την προεδρία της ΕΠΟ (είναι μοναδικός υποψήφιος) εξέφρασε ο Κώστας Καραπαπάς κατά τη διάρκεια της ΓΣ της Ομοσπονδίας.

την τοποθέτηση που έκανε ο εκ των αντιπροέδρων των «ερυθρολεύκων», τόνισε ότι «Θα ήθελα να καταθέσω στο προεδρείο την επιφύλαξη του Ολυμπιακού για τη διαδικασία», ενώ σχολίασε: «Αφού έχουμε γνώστες και δη φανατικούς (σ.σ. στην αίθουσα) θα ξέρουν πως προκαλεί γέλιο στις τάξεις των οπαδών η επιλογή Μπαλτάκου».

 «Παρωδία το VAR, μας έκλεψαν δύο γκολ» - Fosonline

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)