to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 02.06.2022

Κοινωνία

Ενάντια σε νομοσχέδιο Κεραμέως και πανεπιστημιακή αστυνομία: μαζικό το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Μαζικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας


(φωτ. avgi.gr)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι  στα Προπύλαια.

Στον απόηχο της αστυνομικής βίας στη Θεσσαλονίκη και τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από ευθεία βολή αστυνομικού των ΜΑΤ ακούστηκαν συνθήματα όπως «αυτή η κρότου λάμψης δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία - ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ασφάλεια από τις σχολές» και «Ο Γιάννης Ντουσάκης είμαστε όλοι εμείς - να γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής».

Στην ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κάνουν λόγο για ένα νόμο που, μεταξύ άλλων, «απαξιώνει τα πτυχία, υπονομεύει τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ενώ διαμορφώνει για τα Ιδρύματα ένα μοντέλο διοίκησης με manager-επιτηρητές της επιχειρηματικής λειτουργίας […] που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση της έρευνας, άνοδο του κόστους σπουδών, υποβάθμιση της δωρεάν φοιτητικής μέριμνας».

Φοιτητές Προπύλαια 2.6.22

Να σημειωθεί πάντως ότι την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια αποδοκιμάζουν με ψήφισμά του οι πρόεδροι και οι κοσμήτορες των παιδαγωγικών σχολών όλης της χώρας.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν:  «Ως Σύνοδος Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών θεωρούμε ότι η παρουσία διμοιριών ΜΑΤ σήμερα -και από αύριο των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων- στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι τελείως ασύμβατη με τον ακαδημαϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Σε νέα διαμαρτυρία ενάντια στην συνεχιζόμενη αστυνομική παρουσία μέσα στο ΑΠΘ, στην είσοδο των φρουρών των ΟΠΠΙ, στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη αλλά και του νέου, προωθούμενου, νόμου-πλαίσιου του υπουργείου Παιδείας, προχώρησαν επίσης χθες πλήθος φοιτητών, στη σκιά της προκλητικής στάσης της κυβέρνησης που αδιαφορεί για την κατακραυγή από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συλλαλητήριο και συναυλία διοργανώνουν και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης την ίδια μέρα στις 19.00 στην Καμάρα.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρά την καταστολή: Οι φοιτητές/τριες ξανά απέναντι στα ΜΑΤ για να υπερασπιστούν το πανεπιστήμιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)