to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 01.06.2022

Κοινωνία

ΑΠΘ: Οι φοιτητές/τριες ξανά απέναντι στην αστυνομοκρατία - Άνδρας των ΜΑΤ βιντεοσκοπούσε τη διαμαρτυρία!

Φοιτητές και φοιτήτριες τραγούδησαν "το Σφαγείο" του Μίκη Θεοδωράκη μπροστά στην Αύρα και στα ΜΑΤ, λίγα 24ωρα μετά τον τραυματισμό του συναδέλφου τους κατά την επιχείρηση καταστολής στο ΑΠΘ - Άνδρας των ΜΑΤ εμφανίστηκε με κάμερα εντός του πανεπιστημιακού campus για να καταγράψει κινητοποίηση, παραπέμποντας σε άλλες, σκοτεινές εποχές


Να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4777/21 και ιδιαίτερα οι διατάξεις που αφορούν την εγκατάσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ ζητούν φοιτητές του ΑΠΘ που δεν φοβούνται την άγρια κατατολή. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αφορμή και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Ο Γιάννης Ντουσακης βγήκε από το νοσοκομείο και συμμετέχει στην πορεία, ενώ οι συμφοιτητές του φωνάζουν "Το αίμα του Γιάννη δε θα ξεχαστεί"

Παράλληλα, φοιτητές από το σχήμα των ΕΑΑΚ πραγματοποίησαν την ίδια ώρα κινητοποίηση στην Πλατεία Χημείου ρίχνοντας κόκκινη μπογιά μέσα στο συντριβάνι που βρίσκεται εκεί και έγραψαν συνθήματα υπέρ του συμφοιτητή τους που τραυματίστηκε κατά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στη διαμαρτυρία για την προκλητική παρουσία της αστυνομίας.

Κόκκινο το συντριβάνι στην Πλατεία Χημείου για το αίμα του 20χρονου φοιτητή (ΦΩΤΟ+VIDEO)

«Ακόμα κι όταν ήθελα να νιώσω ασφάλεια και να μιλήσω με κάποιον νοσηλευτή στο νοσοκομείο, είχε φτάσει εκεί η αστυνομία. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέχρι και στο παραβάν στο νοσοκομείο. Αντίκρισα αυτούς που με έστειλαν εκεί» είπε ο Γιάννης Ντουσακης την Τρίτη 31/5 σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και πρώην κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Παντείου, τόνισε πως «πάνω σε τραυματισμένους φοιτητές καμία βιβλιοθήκη δεν χτίζεται»

Τόσο η Φιλοσοφική του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων σχολών, όσοι και σύλλογοι καθηγητών και φοιτητών έχουν καταδικάσει τα αποτροπιαστικά γεγονότα στο ΑΠΘ και έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Και η Σύνοδος Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η αστυνομική παρουσία στα ΑΕΙ είναι ανεπιθύμητη και αδόκιμη.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη 2/6, είναι προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12 μ.μ., στην Αθήνα (συγκέντρωση Προπύλαια). Συλλαλητήριο και συναυλία διοργανώνουν και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης στις 7 μ.μ. (Καμάρα).

Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Χρ. Αβραμίδης, ο οποίος μεταδίδει εικόνες από τη διαμαρτυρία της Τετάρτης 1/6, άνδρας των ΜΑΤ καταγράφει με κάμερα τα πρόσωπα των διαδηλωτών:

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)