to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 01.06.2022

Διεθνή

Απειλές κατά της ζωής δέχονται διοργανωτές του Jerusalem Pride και βουλευτές

Η διοργανώτρια της παρέλασης που δέχθηκε τις απειλές ανήρτησε στο Facebook ότι, ενώ ετοίμαζε τα παιδιά της να πάνε στο σχολείο, δέχθηκε απειλές θανάτου


Αστυνομική έρευνα ξεκίνησε την Τετάρτη, μετά την καταγγελία που υπέβαλε εκ των διοργανωτών της παρέλασης υπερηφάνειας στην Ιερουσαλήμ σχετικά με απειλές που έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι βουλευτές των Εργατικών Naama Lazimi και Gilad Kariv δήλωσαν επίσης ότι έλαβαν απειλές ενόψει της παρέλασης που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

«Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί η Παρέλαση Υπερηφάνειας στην Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ είναι Ιερή Πόλη. Η μοίρα της Shira Banki σας περιμένει», έγραφε ένα μήνυμα που στάλθηκε από λογαριασμό στο Instagram με το όνομα «Τα αδέρφια του Γισάι Σλίσελ».

Η Shira Banki ήταν μια 16χρονη Ισραηλινή έφηβη που μαχαιρώθηκε από τον υπερορθόδοξο Yishai Schlissel κατά τη διάρκεια της Gay Pride Parade το 2015.

Απαντώντας μέσω Twitter η βουλευτής Lazimi, ανέφερε: «Οι μισητοί εξτρεμιστές δεν θα σταματήσουν μέχρι να δουν αίμα. Αυτό το αποτρόπαιο μήνυμα προμηνύει τον επόμενο φόνο».

Ο δε Kariv έγραψε στο Twitter ότι έχει υποβάλει αναφορά στον αξιωματικό ασφαλείας της Κνεσέτ, προσθέτοντας ότι «το βάθος και η σοβαρότητα αυτών των απειλών δείχνουν την έκταση της υποκίνησης κατά της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, υποκίνησης που έχει την υποστήριξη ραβίνων, δημοσίων αξιωματούχων και εξτρεμιστών των μέσων ενημέρωσης. Οι απειλές απλώς ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις υπερηφάνειας και να σταθούμε στο πλευρό της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, στην Κνεσέτ και στους δρόμους. Οι φίλοι μου και εγώ θα κάνουμε πορεία αύριο στην Ιερουσαλήμ. Καλώ το δημοκρατικό κοινό να βγει μαζικά».

Η διοργανώτρια της παρέλασης που δέχθηκε τις απειλές ανήρτησε στο Facebook ότι, ενώ ετοίμαζε τα παιδιά της να πάνε στο σχολείο, δέχθηκε απειλές θανάτου, προσθέτοντας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρωτήθηκα για το τίμημα που [τα παιδιά μου] θα πληρώσουν για τις επιλογές μου… Αλλά πηγαίνω στη δουλειά σήμερα όπως κάνω κάθε μέρα, με σκοπό να παλέψω σκληρά για τον κόσμο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου».

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι χιλιάδες μέλη της, ένστολα και κρυφά, θα εξασφαλίσουν την παρέλαση υπερηφάνειας στην Ιερουσαλήμ και ότι οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν, τόσο κατά μήκος της διαδρομής όπου αναμένεται να περάσει η παρέλαση, όσο και κατά μήκος των διασταυρώσεων. Επιπλέον, η αστυνομία είπε ότι θα επιτρέψει μια προγραμματισμένη διαμαρτυρία κατά της παρέλασης, σε κοντινή απόσταση, ενώ θα εργαστεί για την αποτροπή τριβών και τη διατήρηση της ελευθερίας του λόγου και της διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον νόμο.

Τον περασμένο μήνα, η πρώτη παρέλαση υπερηφάνειας που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη Netivot του νότιου Ισραήλ, ακυρώθηκε, λόγω απειλών κατά της μητέρας ενός από τους διοργανωτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)