to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:01 | 31.05.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Σε πανικό η ΝΔ, βγάζει ανακοίνωση πριν καν να πάει ο Αλ. Τσίπρας στη Λέσβο

Τα μαθήματα διαχείρισης του προσφυγικού από τη ΝΔ, μπορούν να εκληφθούν μόνο ως κακόγουστο αστείο


Τον πανικό της σε σχέση την αποδοχή που λαμβάνει στις τελευταίες περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας, παραδέχεται εμμέσως η Νέα Δημοκρατία η οποία πριν καλά καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μεταβεί στη Λέσβο, εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ΝΔ διαβάζοντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αντιλαμβάνεται ότι η δυσαρέσκεια των πολιτών μεγαλώνει καθώς βλέπουν την κυβέρνηση να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα απέναντι στις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών σε ενέργεια και προϊόντα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Αλ. Τσίπρα να μεταβεί στο νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών του Καρά Τεπέ και να μιλήσει με τους κατοίκους της Λέσβου.

Μόνο που ξεχνά ότι οι επισκέψεις τους Κ. Μητσοτάκη πραγματοποιούνται με ειδικά μέτρα ώστε να μη φανούν πουθενά οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και ότι αντίθετα ο Αλ. Τσίπρας γίνεται δέκτης θερμών σχολίων και παραπόνων για τα όσα κάνει ή δεν κάνει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Τέλος δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι η κυβέρνηση η οποία βρίσκεται εκτεθειμένη σχετικά με τις αναφορές διεθνών πρακτορείων ειδήσεων για τις βίαιες επαναπροωθήσεις (pushbacks) στο Αιγαίο, προσπαθεί να δώσει μαθήματα διαχείρισης του προσφυγικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο αποτελεί άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία, να διαπιστώσει ο ίδιος τη διαφορά ανάμεσα στη δική του καταστροφική διακυβέρνηση και στην τριετία ανάκαμψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του συνιστούμε να επισκεφτεί το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών του Καρά Τεπέ. Αμέσως μετά, μπορεί να περάσει μια βόλτα από τη Μόρια, εκεί που επί των ημερών του βρισκόταν, ο καταυλισμός της ντροπής με χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Αν η παραπάνω σύγκριση δεν του αρκεί, μπορεί να συνομιλήσει με τους πολίτες. Θα του εξηγήσουν πώς μειώθηκαν οι ροές, πώς αποσυμφορήθηκαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ μπορεί να ζητήσει και από το Λιμενικό να του εξηγήσει ότι η θάλασσα έχει σύνορα τα οποία φυλάσσονται.

Επίσης θα πληροφορηθεί ότι δρομολογήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για το φράγμα Τσικνιά ενώ αν επισκεφτεί το Σίγρι, θα δει πώς υλοποιείται άλλο ένα έργο που επί ημερών του είχε παγώσει.

ΥΓ: Μιας και η επίσκεψη θα είναι διήμερη, ας επισκεφτεί και τη Μυτιλήνη. Τα ίδια θα του πουν και εκεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)