to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 28.05.2022

Διεθνή

Ουκρανία: 10.000 Ρώσοι στρατιώτες στο Λουχάνσκ - Η Μόσχα ανακοίνωσε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λιμάν

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας δήλωσε ότι περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική περιοχή της χώρας - Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.


Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας, ο Σέρχι Γκαϊντάι, δήλωσε νωρίς σήμερα ότι περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική περιοχή της χώρας. «Πρόκειται για μονάδες που είναι μόνιμα στην επαρχία Λουχάνσκ, που προσπαθούν να επιτεθούν και να σημειώσουν πρόοδο προς όποια κατεύθυνση μπορούν», δήλωσε ο Γκαϊντάι στην ουκρανική τηλεόραση.

Το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή.

«Καμιά εμπιστοσύνη» στη Ρωσία

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.

«Η όποια συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει τίποτα», ανέφερε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί κάποιος με μία χώρα που ψεύδεται συνεχώς με κυνικό και προπαγανδιστικό τρόπο;».

«Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι μια βάρβαρη χώρα που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο Ποντολιάκ. «Έναν βάρβαρο μπορεί να τον σταματήσει κανείς μόνο με τη βία».

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λιμάν

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ουκρανική πόλη Λιμάν ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις που υποστηρίζουν οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία.

Η ανακοίνωση αυτή, έγινε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των Ρώσων αποσχιστών από την αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης. Πρόκειται για ένα κέντρο σιδηροδρομικών συγκοινωνιών που βρίσκεται στα δυτικά του Σιεβιεροντονέτσκ.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες, ότι η Ρωσία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Λιμάν, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις εμποδίζουν μία προώθηση των Ρώσων στρατιωτών προς το Σλοβιάνσκ, μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας προς τα νοτιοδυτικά.

Ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο της Λιμάν, εδώ και αρκετές ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)