to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:56 | 28.05.2022

Διεθνή

Θέλει τις ψήφους του λόμπι των όπλων ο Τραμπ: Μετά το μακελειό στο Τέξας, ζητά «να οπλιστούν οι πολίτες»

Χαϊδεύοντας για μια ακόμη φορά τους οπαδούς της οπλοκατοχής και το πανίσχυρο λόμπι τους, ο ανεκδιήγητος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, δεν δίστασε να ζητήσει να «οπλιστούν οι πολίτες» για να πολεμήσουν «το κακό στην κοινωνία μας» μετά το μακελειό στο Ουβαλντ του Τέξας όπου 19 μαθητές και 2 δασκάλες δολοφονήθηκαν από ένοπλο 18χρονο. Την στάση Τραμπ άλλωστε συμμερίζονται οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες Παρασκευή να «οπλιστούν οι πολίτες» για να πολεμήσουν «το κακό στην κοινωνία μας» που, όπως είπε, ευθύνεται για το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας εκφώνησε ομιλία στο συνέδριο της NRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, το οποίο διεξήχθη φέτος στο Τέξας, στην ίδια πολιτεία όπου σημειώθηκε η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 19 παιδιών και δύο δασκάλων.

«Η ύπαρξη του κακού στην κοινωνία μας δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», είπε ο Τραμπ. «Η ύπαρξη του κακού είναι ο λόγος για να οπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», υποστήριξε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, τον Τζο Μπάιντεν, και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής.

Στις εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής, οι Συντηρητικοί αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Ο μακελάρης ήταν ένας «παράφρων εκτός ελέγχου», τόνισε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου και συμπλήρωσε: «Θα καεί στην κόλαση».

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης αυξημένη φρούρηση στα αμερικανικά σχολεία, προτείνοντας την τοποθέτηση περιφράξεων με ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους, καθώς και την οπλοφορία των εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της NRA, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ υποστήριξε ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Kαι όπως σχολιάζεται δηκτικά στο Τwitter, «ο Τραμπ διάβασε τα ονόματα των θυμάτων και μετά έληξε την ομιλία του έτσι» (χορεύοντας):

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)