to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 27.05.2022

Κοινωνία

Υπό έλεγχο η φωτιά στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - Δύο παιδιά διασωληνωμένα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.


Στις φλόγες τυλίχθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι το κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και βρίσκεται επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Στο σημείο επιχείρησαν δώδεκα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με σαράντα πυροσβέστες.

(φωτ. Eurokinissi)

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από το κτίριο απομακρύνθηκαν 44 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και 30 μαθητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο φροντιστήριο.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά

Δύο αγόρια, ηλικίας 4 και 12 ετών, διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε σε κτήριο στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Στον δωδεκάχρονο χορηγήθηκε προληπτικά οξυγόνο.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ένας 27χρονος και ένας 55χρονος. Συνολικά εννιά άτομα νοσηλεύονται με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα, έξι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και τρία στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

O Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε ότι η πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων και άμεσα κινητοποιήθηκαν δώδεκα οχήματα με σαράντα πυροσβέστες και ένα γερανοφόρο σε περίπτωση που χρειαζόταν να απεγκλωβιστούν άτομα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τελικά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, στην οδό Εγνατία 76 και Αριστοτέλους 2, όπου είχε μέσα σκουπίδια και από εκεί ξεκίνησε η φωτιά.

Ο κ. Αποστολίδης, είπε ότι απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς δίπλα από το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, υπήρχε φροντιστήριο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)