to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 27.05.2022

Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Καλύπτει την αστυνομία για την άγρια επίθεση στο ΑΠΘ - Ρίχνει (κι αυτός) τις ευθύνες στους φοιτητές

Εξοργιστική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο ΑΠΘ - Χθες 26/5 φοιτητής βρέθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος και ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στους νέους και τις νέες


(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πλήρη κάλυψη από τον Κ. Μητσοτάκη στους αστυνομικούς που τραυμάτισαν φοιτητή χθες 26/5 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στο ΑΠΘ:

«Η ίδια η ζωή, λοιπόν, αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού, όπως και χθες, που μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία». Και ότι, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία;Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;». 

Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να ρίξει τις ευθύνες για τα επεισόδια στους φοιτητές. Όχι, βέβαια, πως ήταν ο πρώτος που το έκανε. Έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και της ΝΔ και φυσικά η προκλητική δήλωση του Γ. Πρετεντέρη που καλούσε τους νέους να αυτοσυγκρατηθούν για να μην θρηνήσουμε νεκρό. 

Η κυβέρνηση απαντά με ευθεία επίθεση στην νέα γενιά! Ξανά το ΑΠΘ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό, καθώς η ΕΛΑΣ έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το «σχέδιο Βιβλιοθήκη», που αποτελεί την πρόβα τζενεράλε της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Εκατοντάδες φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως δεν τρομοκρατούνται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Γ. Βαρουφάκης: Να το έβαζε κάποιος άλλος το δίλημμα αυτό ίσως να είχε ενδιαφέρον

«Να το έβαζε κάποιος άλλος το δίλημμα αυτό ίσως να είχε ενδιαφέρον. Είναι κωμικό να το βάζει ο ΠΘ που (Α) καταργεί στην πράξη πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και συγγράμματα και (Β) εισάγει την απροκάλυπτη βία των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)