to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 27.05.2022

Κοινωνία

Συνέντευξη τύπου φοιτητών μπροστά σε ΜΑΤ και αύρα - Ξανά σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ

Για άλλη μια φορά πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται εντός του χώρου του ΑΠΘ - Αυτή την φορά η αστυνομία τοποθέτησε και όχημα ρίψης νερού «Αίαντα» - Ο Θεοδωρικάκος επιμένει στην αστυνομική παρουσία εντός του campus και αποκαλεί τους φοιτητές που διαμαρτύρονται «τραμπούκους» - Φοιτητές βρίσκονται συγκεντρωμένοι από το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομοκρατία, αλλά και για τον τραυματισμό συμφοιτητή τους χθες 26/5


(φωτ. Chris Avramidis - Twitter)

Για άλλη μια ημέρα φοιτητές συγκεντρώθηκαν εντός του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομοκρατία, καθώς και για τον 20χρονο φοιτητή που τραυματίστηκε χθες από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Πρετεντέρης: Ρίχνει την ευθύνη στους «νέους με τα πλακάτ» για τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Τους καλεί να αυτοσυγκρατηθούν

(φωτ. Eurokinissi)

Παράλληλα, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι αστυνομικοί.

Την ίδια στιγμή το ΑΠΘ βρίσκεται ξανά σε αστυνομικό κλοιό, με αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από διμοιρίες των ΜΑΤ, κλούβες τοποθετημένες επί της Αγίου Δημητρίου και ένα όχημα ρίψης νερού «Αίαντα».

(φωτ. Eurokinissi)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΗ ΕΡΤ δεν «είδε» φοιτητές στο ΑΠΘ

Σήμερα για τις 11:00 υπήρχε νέο κάλεσμα φοιτητών για νέα διαμαρτυρία εντός του ΑΠΘ για την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Ο Θεοδωρικάκος αποκαλεί τραμπούκους τους φοιτητές

Συνεχίζει το αφήγημά της η κυβέρνηση περί τραμπούκων και επιμένει στην αστυνομική παρουσία εντός του ΑΠΘ, παρά τα χθεσινά επεισόδια που οδήγησαν φοιτητή σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα, ο υπ. Προ.Πο. γράφει: 

«Οι αστυνομικές δυνάμεις θα πράξουν το αυτονόητο! Θα παραμείνουν στον χώρο του ΑΠΘ, όσο χρειαστεί, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης και να παραδοθεί στους φοιτητές και τους καθηγητές. Το απαιτεί η κοινωνία, το προστάζει η λογική! Αυτό, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πολιτικοί στηρίζουν τους τραμπούκους που ευαγγελίζονται την «πρόοδο» γκρεμίζοντας  βιβλιοθήκες!». 

Bloco Θεσσαλονίκης: Ακόμα μια φορά κυβέρνηση και πρυτανεία δείχνουν ποια θέλουν να είναι η εικόνα του πανεπιστημίου

«Όλοι και όλες μαζευόμαστε έξω από το γεωπονικό όπου και έχει εγκατασταθεί αύρα!!

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση και η πρυτανεία Παπαϊωάννου δείχνει ποια θέλει να είναι η εικόνα του πανεπιστημίου μας, ένα πανεπιστήμιο στο οποίο έχουν χώρο ασφαλιτες, ΜΑΤατζηδες, δυνητικοί δολοφόνοι, αυρες, χημικά, κρότου λάμψης αλλά παράλληλα εχθρικό προς τη φοιτητική κοινότητα και τους φοιτητές που αγωνίζονται για ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)