to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χαλάλι του

Η αρμόδια επίτροπος Βέρα Γιούροβα τράβηξε το αυτί στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ζητώντας εξηγήσεις


Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την ελευθερία των δημοσιογράφων και του Τύπου στην Ελλάδα. Αφού το είπε ο Άρης, το είπε ο μετακλητός του Πικραμμένου, το είπε και ο Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στην Ελλάδα, βέβαια, που και τζάμπα είναι και παράδεισος για τους δημοσιογράφους, την ελευθεροτυπία και την πολυφωνία. Στις Βρυξέλλες το πράγμα όμως ζόρισε λίγο. Ο Γιάννης o Οικονόμου πήγε λιοντάρι και έφυγε βρεγμένο γατί, αφού η Κομισιόν δεν είναι τα τηλεοπτικά στούντιο της λίστας Πέτσα.

Η αρμόδια επίτροπος Βέρα Γιούροβα τράβηξε το αυτί στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ζητώντας εξηγήσεις για τα εξής: ελευθερία ΜΜΕ και δημοσιογράφων, αδιαφανή δημόσια χρηματοδότηση των ΜΜΕ, δολοφονία Καραϊβάζ, SLAPPS, έλεγχο του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το γραφείο του πρωθυπουργού. Και μαντέψτε: Η επίτροπος αναφέρθηκε στις «πρόσφατες εκθέσεις οργανώσεων για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών εξελίξεων που σχετίζονται με την ποινικοποίηση της παραπληροφόρησης και τη διακυβέρνηση του εθνικού πρακτορείου Τύπου».

Εν ολίγοις, η Ελλάδα μπαίνει σε αυστηρή επιτήρηση ως προς την ελευθερία του Τύπου. Για τους Ευρωπαίους, η χώρα μας μπαίνει στο ίδιο καζάνι με την Ουγγαρία του Όρμπαν.  Για την Κομισιόν, η έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που έως και σήμερα υποβαθμίζεται και λοιδορείται από το σύστημα Μητσοτάκη στα μέσα ενημέρωσης, αποτελεί σημείο αναφοράς και απόλυτα αξιόπιστο οργανισμό. Βλέπετε, ο Γιάννης Οικονόμου δεν επικαλέστηκε μεθοδολογικά προβλήματα όταν έδινε εξηγήσεις στη Γιούροβα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι νέες αποκαλύψεις ότι υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου έχουν προμηθευτεί το λογισμικό Predator, το οποίο καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση δημοσιογράφων, έρονται να συμπληρώσουν ένα σκηνικό αντιδημοκρατικού και αυταρχικού κατήφορου που διασύρει την Ελλάδα διεθνώς.

Δεν πειράζει όμως. Εμείς έχουμε πρωθυπουργό που σαρώνει από την Αθήνα ώς το Κογκρέσο, που βλέπει τις ματσάρες του στο ΝΒΑ, μας μυεί στην ολιστική φιλοσοφία, ώστε να απεξαρτηθούμε από τον καταναγκασμό του χρήματος, και κάνει περίπατο στις δημοσκοπήσεις. Τι κι αν ο κόσμος έχει γονατίσει οικονομικά; Τι κι αν ένας στους 3τρεις εργαζόμενους παίρνει 380 ευρώ καθαρά; Τι κι αν η πλειοψηφία των νοικοκυριών δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα από το δεκαήμερο; Τι κι αν έχει μετατραπεί η χώρα σε πρόθυμο κομπάρσο στη γεωπολιτική σκακιέρα; Χαλάλι του!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)