to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 26.05.2022

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη η καταδίκη των επαναπροωθήσεων και η απαίτηση τήρησης του κράτος δικαίου

«Οι συνέπειες είναι ήδη εδώ αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Πρόσφατα ο Συνήγορος του Πολίτη σε επιτροπή στη βουλή είπε ότι χειρίζεται αυτή τη στιγμή πάνω από 50 καταγγελίες που αφορούν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους που καταγγέλλουν ότι υπήρξαν θύματα επαναπροώθησης», σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Κόκκινο ο Γ. Ψυχογιός, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιού, τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στην εκπομπή του Γιάννη Ανδρουλιδάκη:

Υπήρχαν διώξεις το τελευταίο διάστημα απέναντι και σε δημοσιογράφους και φωτογράφους και σε δικηγόρους του πεδίου που απλώς έκαναν τη δουλειά τους, έχουμε μια συρρίκνωση του κράτους δικαίου

Είμαστε μικροσκόπιο όμως και για τις καταγγελίες των επαναπροωθήσεων που αυτή τη στιγμή είναι πολλές. Η δημιουργία ανεξάρτητου παρατηρητηρίου, όπως ζητά εδώ και καιρό η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος, είναι επιτακτική ανάγκη.

Οι συνέπειες είναι ήδη εδώ αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Πρόσφατα ο Συνήγορος του Πολίτη σε επιτροπή στη βουλή είπε ότι χειρίζεται αυτή τη στιγμή πάνω από 50 καταγγελίες που αφορούν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους που καταγγέλλουν ότι υπήρξαν θύματα επαναπροώθησης.
Η απαξίωση του Διεθνούς Δικαίου είναι σε βάρος της χώρας συνολικά γιατί εκτός των άλλων αποτελεί όπλο μας απέναντι σε οποιονδήποτε το παραβιάζει.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γ. Ψυχογιού

«Χρυσό κλουβί» η δομή της Σάμου

Η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου, όπου βρίσκονται σήμερα (25/5) ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης και ο Βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, είναι ένα «χρυσό κλουβί», που μπορεί να έχει καλύτερες συνθήκες από την παλιά δομή όμως τα συστήματα εισόδου-εξόδου και παρακολούθησης θυμίζουν αυτά φυλακών και μάλιστα υψίστης ασφαλείας.
Το πρόβλημα που υπήρχε με το πόσιμο και τρεχούμενο νερό λύθηκε μόλις πριν λίγες μέρες μετά από μεγάλο διάστημα που υπήρχαν προβλήματα. Είναι απαράδεκτο σε μια δομή που κόστισε τόσα εκατομμύρια να υπάρχουν ελλείψεις στα απολύτως απαραίτητα.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε φέρει όλα τα ζητήματα αυτά στη Βουλή προς το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο, είτε λίγο είτε πολύ, λέει ότι όλα τηρούνται και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κορυφαίοι διεθνείς οργανισμοί αναπαράγουν, δήθεν, ανυπόστατα περιστατικά.

Σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να δημιουργηθεί ένα κινηματικό μέτωπο, δηλαδή εκτός από το κομμάτι το κοινοβουλευτικό, θα πρέπει να σηκωθεί περισσότερο για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.  Είναι και μία ευκαιρία για ανθρώπους δημοκρατικούς, όχι μόνο αριστερούς, οι οποίοι ξέρουν και τη νομική αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση στο θέμα, να συμβάλουν.

«Αποθήκες ψυχών»

Η χώρα είναι παντελώς απροετοίμαστη σε μία ενδεχόμενη άνοδο των ροών. Δεν έχει κάνει συμφωνίες με την Ευρώπη, δεν έχει διεκδικήσει αυτά που πρέπει για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης. Το μόνο που κάνει είναι να χτίζει φαραωνικές δομές σε όλα τα νησιά μετατρέποντας τη χώρα μία τεράστια αποθήκη ψυχών, η οποία μάλιστα θα έχει και φύλακες ψυχών, θα είναι δηλαδή ένας κροκόδειλος σε μια Ευρώπη-Φρούριο.

Η πολιτική στο προσφυγικό είναι ένα μέρος της απάνθρωπης και σκοτεινής πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση συνολικά απέναντι στην κοινωνία. Ξεκινάνε από τους πιο ευάλωτους, όπως έχουμε πει πολλές φορές, και πάνε στις διακοπές ρεύματος, στις απολύσεις συμβασιούχων, στο κλείσιμο σχολείων, στην απαξίωση των νοσοκομείων και σε άλλα πολλά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)