to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 26.05.2022

Κοινωνία

Εξιτήριο πήρε ο φοιτητής που τραυματίστηκε από ευθεία βολή κρότου-λάμψης των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Εξιτήριο πήρε ο 20χρονος φοιτητής που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι μετά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ


Νέα άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον μελών φοιτητικών συλλόγων σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, μπροστά στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, όταν ομάδα φοιτητών διαδήλωνε κατά της αστυνομικής παρουσίας, δέχτηκε επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μία από αυτές βρήκε στο κεφάλι φοιτητή ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. 

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου και εξετάστηκε από ΩΡΛ. Του έκανε συρραφή του τραύματος που είχε στο αυτί ενώ υποβλήθηκε και σε ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Στη συνέχεια εξετάστηκε από οδοντίατρο ο οποίος δεν διαπίστωσε παθολογικό εύρημα.

Νωρίτερα οι γιατροί διέγνωσαν απώλεια της ακοής από το ένα αυτί. Όπως εξήγησαν στο avgi.gr δεν γνωρίζουν ακόμα εάν η απώλεια της ακοής είναι πρόσκαιρη ή μόνιμη. Παράλληλα επεσήμαναν ότι στον φοιτητή έγιναν ράμματα στο κεφάλι ενώ έχει και σπασμένα δόντια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παπανικολάου:

«Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ. Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί,εμβοές και ζάλη.Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου. Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή».

Η καταγγελία του δημοσιογράφου Χρ. Αβραμίδη και οι σχετικές φωτογραφίες:

Σύμφωνα με μαρτυρία από τη συνοδό του τραυματία φοιτητή έξω από το Ιπποκράτειο, αστυνομικοί περίμεναν τον βαριά τραυματισμένο φοιτητή σημείωναν τα στοιχεία του και παρέμεναν έξω από το παραβάν παρά τις εκκλήσεις των συνοδών να σεβαστούν την κατάστασή του:

Σφοδρές αντιδράσεις για το όργιο καταστολής

Π. Σκουρλέτης: Να φύγουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ, να καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη:

Τα επεισόδια της αστυνομικής βίας που κατ’ εξακολούθηση επί ένα χρόνο στιγματίζουν τον ακαδημαϊκό χώρο του ΑΠΘ, κλιμακώθηκαν σήμερα επικίνδυνα: χύθηκε αίμα. Η επίθεση των ΜΑΤ, τα αστυνομικά έκτροπα που τη συνόδεψαν, έστειλαν αιμόφυρτο στο νοσοκομείο ένα φοιτητή, ο οποίος μαζί με άλλους φοιτητές και πανεπιστημιακούς διαμαρτύρονταν για τις αλλεπάλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα με τα γνωστά προσχήματα και την επικείμενη εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ευχόμαστε ο φοιτητής να γίνει σύντομα καλά. Και η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της, για μια πολιτική που στο όνομα πραγματικών ή κατασκευασμένων προβλημάτων, ελεεινολογεί το πανεπιστήμιο σαν άντρο βίας, προκαλώντας με τη στάση της την έξαρση της βίας. Να αναλογιστεί η κυβέρνηση αλλά και οι πρυτανικές αρχές πού οδηγούμαστε, όσο ακόμη μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Οι σημερινές εικόνες στο ΑΠΘ θυμίζουν εποχές εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Τουρκία, τη Λατινική Αμερική και αλλού. Και σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για ευρωπαϊκή κανονικότητα…

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μέσα στα αίματα.

Μάθετε κ. Μητσοτάκη πως οι εποχές του «Κράτους της Δεξιάς» και της χωροφυλακής πέρασαν και δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν.

Θα αντισταθούμε για το δίκαιο και τη δημοκρατία.

Καλούμε όλους και όλες σε πορεία στις 19:00 στην Καμάρα.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αδιανόητο αστυνομικός να στοχεύει πολίτες μέσα ή έξω από το Πανεπιστήμιο

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε τα σημερινά επεισόδια στο ΑΠΘ, ενώ χαρακτηρίζει αδιανόητη την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι καταδικάζεται η βία απ' όπου κι αν προέρχεται, καθώς οι εικόνες αυτές δεν τιμούν το ελληνικό πανεπιστήμιο και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

«Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο αστυνομικός να στοχεύει, όπως φέρεται, με βομβίδα κρότου-λάμψης οποιοδήποτε πολίτη μέσα ή έξω από το Πανεπιστήμιο», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ επισημαίνει ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια κατά τα πρότυπα λειτουργίας ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)