to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν ήταν μόνο ο Κακλαμάνης

Αναφέρομαι στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που κράτησε την πλουσιοπάροχα αμειβόμενη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο και σιγοντάρισε, ειρωνευόμενος


Ένα θέμα είναι αυτό που είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., πως «ό,τι άχρηστο είχαμε στο ΠΑΣΟΚ ήρθε το βυτιοφόρο (!) του ΣΥΡΙΖΑ και το μάζεψε»! Πέρα όμως από τη χυδαιότητα, τον αμοραλισμό, το θράσος και τη ζήλια που περιέχει αυτή η δήλωση, θα μπορούσε να την παρακάμψει κανείς και να την αποδώσει στην απελευθερωμένη κακία του γηραιού ομιλητή.

Κανείς όμως δεν τον διόρθωσε έστω και εμμέσως. Κανείς! Και δεν αναφέρομαι στον Βενιζέλο, τον Σημίτη, στη Διαμαντοπούλου ή τη Γιαννακοπούλου, την Καϊλή, στον Λοβέρδο και τον Κωνσταντινόπουλο.

Αναφέρομαι στον Λαλιώτη και τον Ρέππα από τη γενιά του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα, που ανέχτηκαν την ύβρι για τον Στέφανο Τζουμάκα κυρίως, που στήριξε και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χωρίς να απαιτήσει καμία προνομιούχο θέση. Αναφέρομαι στον δειλό Γιώργο Παπανδρέου, που επέτρεψε την προσβολή για τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και την κυρία Λούκα Κατσέλη.

Αναφέρομαι στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που κράτησε την πλουσιοπάροχα αμειβόμενη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο και σιγοντάρισε, ειρωνευόμενος τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. λησμονώντας την ανίερη συμμαχία Βενιζέλου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη με υπουργούς Βορίδη και Γεωργιάδη.

Αναφέρομαι στους χιλιάδες συνέδρους του νέου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που δεν απαίτησαν από τους παλιούς, από όλους εκείνους που απέφυγαν το «βυτιοφόρο» του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν αυτοκριτική για τη χρεοκοπία της χώρας. Για την κλεπτοκρατία της περιόδου Σημίτη, όπως την περιέγραψε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος με την αλήστου μνήμης ομολογία του «μαζί τα φάγαμε».

Δεν τόλμησαν όμως να υβρίσουν ή να ειρωνευτούν τους εκατομμύρια ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που εγκατέλειψαν μαζικά το θλιβερό ναυάγιο που βύθισε ο Βενιζέλος προτιμώντας την Αριστερά, κυρίως για λόγους εντιμότητας.

Και όλα αυτά συνέβησαν στο συνέδριο ενός «σοσιαλιστικού» στη μαρκίζα κόμματος, που παρακολουθεί και σε μεγάλο βαθμό στηρίζει τις καταστροφικές επιλογές τής φαμίλιας Μητσοτάκη και των χορηγών της.

Ενός κόμματος χωρίς, μέχρι στιγμής, προγραμματικές θέσεις, με όλα τα βαρίδια της αμαρτωλής καταστροφικής περιόδου στις καρέκλες τους, που προσπαθούν φανερά να το «κλειδώσουν» ως ουρά της χειρότερης Δεξιάς στη μεταπολιτευτική περίοδο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)