to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 25.05.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Έκθετη η κυβέρνηση - Ο υπουργός Άμυνας είπε ψέματα στη Βουλή για τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφασίζει μόνος του και εν κρυπτώ»


«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπαν ψέματα στην Βουλή. Είχαν υποστηρίξει ότι δεν θα στείλουν άλλα όπλα στην Ουκρανία. Υπάρχουν δηλώσεις Παναγιωτόπουλου ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία. Ωστόσο η χώρα μας ξαναστέλνει όπλα και το μαθαίνουμε από τον υπουργό των ΗΠΑ. Πρόκειται για αντικοινοβουλευτική πρακτική», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Action 24 και την εκπομπή «Τonight».

«Τα όπλα που έστειλε, μας περισσεύουν; Πρόκειται για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία; Δεν πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για αυτά; Αποφασίζει ο κ. πρωθυπουργός χωρίς να ενημερώνει κανέναν; Εδώ υπάρχουν και οικονομικές και θεσμικές συνέπειες, Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αγοράσει τα αεροπλάνα F-35, όπως έκανε και με τα Ραφάλ. Λειτουργεί μόνος του και εν κρυπτώ o κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση είναι έκθετη», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: «Λέμε ναι στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Επειδή πληρώσαμε ακριβά τους εξοπλισμούς έχει τεθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αυστηρό και πολύ τυπικό. Χρειάζονται αποφάσεις επιτροπών ειδικών, Υπάρχει και το πολιτικό και το οικονομικό στοιχείο. Οπου πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης επειδή δεν έχει σαφή στρατηγική, κάνει διπλωματία μέσω των όπλων».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και την ακρίβεια, σημείωσε: «Τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν μια υποβόσκουσα δυσαρέσκεια. Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Η πολιτική της κυβέρνηση είναι επιταχυντής των κρίσεων της πανδημίας, της ακρίβειας και του πολέμου. Η έκρηξη τη ακρίβειας δεν οφείλεται όμως ακόμη στον πόλεμο. Ο κόσμος δυσαρεστείται από την κυβέρνηση. Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλά για ολιστική αντιμετώπιση και ότι δεν χρειάζεται να ζητάμε συνεχώς χρήματα».

«Στόχος είναι να είμαστε πρώτο κόμμα για να γίνει πράξη η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα πάμε σε προοδευτική ή συντηρητική κυβέρνηση. Είναι μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις όπως στη Γαλλία. Για όλα ωστόσο θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Και όποιος αναλάβει την ευθύνη να μην υλοποιήσει την εντολή του, θα αναλάβει και τις συνέπειες. Εάν φυσικά δεν θέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πάμε σε δεύτερες εκλογές όπου θα τεθούν άλλα διλήμματα», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)