to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Μυρσίνη Ζορμπά βραβεύεται από το πανεπιστήμιο της Sapienza της Ρώμης

Η ίδια η Μυρσίνη Ζορμπά θα μιλήσει για τις "Ιταλικές Σημειώσεις από την εποχή των προσδοκιών. Το «πολιτισμικό ζήτημα» στη δεκαετία του ‘70"


Η διαδρομή της Μυρσίνης Ζορμπά στον ελληνικό πολιτισμό, κυρίως τον σύγχρονο, είναι γνωστή. Από τις πολιτικές επιστήμες και  τις εκδόσεις Οδυσσέας μέχρι την διεύθυνση του ΕΚΕΒΙ, του πρώτου φορέα πολιτικής βιβλίου που ιδρύθηκε επί υπουργείας του αξέχαστου Θάνου Μικρούτσικου, και από εκεί μέχρι τα ηνία του υπουργείου Πολιτισμού, αναδείχτηκε σε αδιαφιλονίκητο κεφάλαιο για την πολιτιστική διαχείριση, διαθέτοντας κάθε φορά σχέδιο επί χάρτου και οραματική διάσταση.

Στη διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής άλλωστε φρόντισε να εφοδιάζει το γνωσιακό της οπλοστάσιο και να το εμπλουτίζει διαρκώς με καινούριες γνώσεις και εργαλεία που διαθέτει ο τομέας των ανθρωπιστικών σπουδών και της πολιτισμικής διαχείρισης, να γράφει και να μεταφράζει εμπλουτίζοντας την ελληνική βιβλιογραφία και να δίνει μάχες σε κρίσιμους τομείς του πολιτισμού κάθε φορά που η περίσταση το απαιτεί.

Σ'  αυτή τη γόνιμη πορεία, αλλά και εξαιτίας της, έρχεται τώρα να προστεθεί μία ακόμα διάκριση από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, του οποίου υπήρξε μεταπτυχιακή φοιτήτρια.

To Ίδρυμα Roma Sapienza σε συνεργασία με την Unitelma Sapienza και το Εργαστήριο Νεοελληνικών Μελετών του Τμήματος Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών Βραβεύει τη Μυρσίνη Ζορμπά, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σήμερα στις 5.15 (ώρα Ελλάδας) για την πολύπλευρη διαδρομή της στους τομείς   των πολιτικών επιστημών, του κλάδου των εκδόσεων, της μετάφρασης και της πολιτικής.

Την τελετή βράβευσης θα ανοίξει ο Eugenio Gaudio, Πρόεδρος της Fondazione Roma Sapienza και θα χαιρετήσουν ο Αntonello Folco Biagini, Εξέχον Πρύτανης της Unitelma Sapienza, και η Camilla Miglio, Διευθύντρια του Direttrice Τμήματος Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών.


Η ίδια η Μυρσίνη Ζορμπά θα μιλήσει για τις "Ιταλικές Σημειώσεις από την εποχή των προσδοκιών. Το «πολιτισμικό ζήτημα» στη δεκαετία του ‘70". Παράλληλα, σε παρέμβασή της η Ματούλα Σκαλτσά, ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος, ομ. καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί στη "Μυρσίνη Ζορμπά: μια γυναίκα του πολιτισμού".  Συντονίζει ο  Χρήστος Μπιντούδης, Sapienza Università di Roma.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)