to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 25.05.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Οι πολίτες έχουν αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης

«Η οικονομία βασικός παράγοντας που κρίνει τα αποτελέσματα των εκλογών»


Σημεία συνέντευξης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη

Με αφορμή την καταγραφή πλέον και στις  δημοσκοπικές μετρήσεις της δυσαρέσκειας των πολιτών (εκ των οποίων 8 στους 10 αναγνωρίζουν ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα) σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης, η Ό. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι οι πολίτες έχουν πια συνείδηση ότι το κύμα ακρίβειας και στα είδη βασικής ανάγκης και στην ενέργεια έχει ξεκινήσει από το περσινό καλοκαίρι, πριν τον πόλεμο και έχουν πια αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης που μεταθέτει την ευθύνη στην παγκόσμια κρίση και στον πόλεμο.

Ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνέχισε η κ. Γεροβασίλη, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου από τον Αύγουστο του ‘21 η κυβέρνηση μιλούσε για παροδική κρίση. Χωρίς στρατηγική και με χαμηλά ανακλαστικά έχασε κάθε πιθανότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την έκρηξη των τιμών. Τουναντίον, δεν φάνηκε καθόλου αδρανής ως προς την απόφασή της να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Ιδιωτικοποίησε δηλαδή έναν πυλώνα ο οποίος θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας.

Επιπροσθέτως, προβλέπεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας με τον πληθωρισμό να έχει καταγράψει αλματώδη αύξηση η οποία φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. 

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την  αισχροκέρδεια! Την επιδοτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό

Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε η Γραμματέας της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη μη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης. Σήμερα οι αγρότες έχουν γονατίσει. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν αφυδατωθεί. Κανείς δεν θέλει στ’ αλήθεια να βαθύνει περισσότερο αυτή η κρίση, υπάρχουν όμως ευθύνες: λάθος διάγνωση της πραγματικότητας εσφαλμένοι χειρισμοί και συνειδητή υπεράσπιση της αισχροκέρδειας. Για παράδειγμα η άμεση επιδότηση του λογαριασμού, βοηθά μεν αλλά δεν χτυπά την αισχροκέρδεια. Απλώς χρησιμοποιεί χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να επιδοτεί τις προκλητικά υψηλές τιμές.

Επείγοντα και αναγκαία μέτρα: πλαφόν στην τιμή της ενέργειας & μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Ως αναγκαία μέτρα χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη: α) το πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, (ένα μέτρο από την εργαλειοθήκη της Ε.Ε. το οποίο έχουν ήδη λάβει άλλες κυβερνήσεις) και β) τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρο το οποίο δεν έχει σημαντικό δημοσιονομικό κόστος ενώ παράλληλα  θα λειτουργήσει ευνοϊκά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα δώσει διέξοδο στο ζήτημα της πληττόμενης αγροτικής παραγωγής

Στα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα. Η Νέα Δημοκρατία πέρασε από τις φουστανέλες και τις περικεφαλαίες ως αντιπολίτευση, στις οικογενειακές φωτογραφήσεις  του Πρωθυπουργού ως κυβέρνηση

Στην παρατήρηση του συνομιλητή της και βουλευτή της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν επιδεικνύει, ως όφειλε, γενναιοδωρία στα σχόλιά του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς,  η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε:

Για τα εθνικά θέματα θα επαινέσουμε την κυβέρνηση όταν υπάρχει στ’ αλήθεια σοβαρός λόγος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει επί του παρόντος. Δεν τίθεται θέμα γενναιοδωρίας αλλά σοβαρής στάσης απέναντι στα θέματα εθνικής σημασίας. Και ασφαλώς κανείς δεν ξεχνά την υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία των Πρεσπών που ως αντιπολίτευση φόρεσε μέχρι και φουστανέλες και περικεφαλαίες!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)