to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:05 | 25.05.2022

Κοινωνία

Σε καλοκαιρινά επίπεδα η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες λόγω αέριων μαζών από την Β. Αφρική

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.


Ζεστός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη καθώς αναμένεται περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική κάνουν τον καιρό ιδιαιτέρως καλοκαιρινό.

Αργά το απόγευμα όμως θα δημιουργηθεί θερμική αστάθεια με αποτέλεσμα στα κεντρικά και βόρεια της χώρας να πυκνώσουν οι νεφώσεις και να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται να κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι αλλά θα αναπτυχθεί και θαλάσσια αύρα. Ο υδράργυρος θα φτάσει στο κέντρο της πόλης τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με πιθανή ανάπτυξη τοπικών βροχών και τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Σε σχέση με την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «οι πιο ζεστές ημέρες να αναμένονται αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, Παρασκευή ενώ από Σάββατο και κυρίως την Κυριακή πέφτει ο υδράργυρος και έρχονται καταιγίδες και χαλάζι».

«Η ζέστη θα είναι αποτέλεσμα των θερμών αερίων μαζών που έρχονται από τις ακτές Βόρειας Αφρικής και θα φέρουν ένα θερμό 48ωρο, το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε κλειστές πεδινές περιοχές όπως Θεσσαλία, Πέλλα, Πιέρια, Αργολίδα, Βοιωτία, Λακωνία, Μεσσηνία, Ηλεία και δυτική Στερεά. Αντίθετα, στο Αιγαίο δεν αναμένεται η θερμοκρασία να περάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Από Κυριακή και Δευτέρα, όμως, «μας έρχεται μια διαταραχή από την κεντρική Μεσόγειο με καταιγίδες και κατά τόπους χαλάζι και κεραυνούς από την οποία θα επηρεαστούν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Τρίτη και Τετάρτη επανέρχεται η ζέστη και πάμε πάλι σε καλοκαιρινές συνθήκες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)