to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 24.05.2022

Πολιτική

Κομισιόν: Νέα χλιαρή αντίδραση μετά την επίθεση Ερντογάν στον Μητσοτάκη

Χωρίς ξεκάθαρη καταδίκη των δηλώσεων του Ερντογάν κατά Μητσοτάκη και η νέα δήλωση από την Κομισιόν μετά το «ουδέν σχόλιον» που προκάλεσε αίσθηση


(ΜΕΧΜΕΤ ΣΙΡΙΝ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ/INTIME NEWS)

Ήπια αντίδραση επέλεξε ξανά η Κομισιόν μετά την προκλητική επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, αναφέροντας ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ σε επικοινωνία με την «Καθημερινή» τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος».

Η κ. Σπινάντ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου και του Ιουνίου του 2021, υπενθυμίζοντας ότι «αναμένεται από την Τουρκία να έχει εποικοδομητική εμπλοκή με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης». «Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

«Ουδέν σχόλιον» είχε πει νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείσα σχετικά.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός, η Ντάνα Σπίναν αρκέστηκε να απαντήσει ότι «σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)