to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 24.05.2022

Οικονομία

Αλέξης Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης προσβάλλει την κοινωνία και η κυβέρνηση νομοθετεί σε βάρος της

«Ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει την κοινωνία και η κυβέρνηση νομοθετεί σε βάρος της - Απαιτείται συνεκτικό σχέδιο στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης»


«Από τις πολλές και καλές δουλειές που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, φτάσαμε στη χθεσινή “ολιστική προσέγγιση” για τα λεφτά που “δεν είναι το παν”», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του σ/ν του ΥΠΟΙΚ για τα κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών. Σε σχέση με το νομοσχέδιο, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτυπώνει την τεράστια απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Μιλάει για κίνητρα και ανάπτυξη σαν να μην έχει μεσολαβήσει η πρωτοφανής πανδημική και πληθωριστική κρίση και η εκκωφαντική αποτυχία της Κυβέρνησης να τις διαχειριστεί».

«Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση που έχει δαιμονοποιήσει την μικρή και μεσαία επιχείρηση και αντιμετωπίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ως πανάκεια. Που δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως παραγωγικό. Ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, επένδυσης στις συνέργειες και τις συνεργασίες μεταξύ τους, στη δημιουργία εύρωστων και βιώσιμων σχημάτων, αναβάθμισης της παραγωγικότητάς τους», επισήμανε χαρακτηριστικά. «Αυτό όμως προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την στήριξη και την ανάπτυξή τους, για την προσαρμογή τους στην νέα πραγματικότητα των κλιματικών προκλήσεων και της ψηφιακής οικονομίας», συνέχισε ο ίδιος.

«Με το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζεται ότι, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης, η συνέργεια δεν θα μετατραπεί σε βίαιες εξαγορές και σε συγχωνεύσεις με άνισους όρους. Ενώ επί της ουσίας αποκλείει από τις συνενώσεις τις πολύ μικρές, μικρές και ατομικές επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, συνεχίζοντας: «οι φοροαπαλλαγές δεν συνοδεύονται από καμία πρόβλεψη όχι μόνο για αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά ούτε καν για διατήρησή τους». «Για μια ακόμη φορά νομοθετείτε προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Δυστυχώς αυτή η τακτική αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής σας».

«Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσαμε τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, βιώσιμο οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά και θεσμοθετήσαμε εργαλεία εστιασμένα στο πρόβλημα της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» αντιπαρέβαλε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «έχει αλλεργία στις Δημόσιες πολιτικές όπως και στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία». Και πρόσθεσε: «Αρνείστε να συγκρουστείτε με τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, να ρυθμίσετε την αγορά, να εφαρμόσετε τα μέτρα που εδώ και έναν χρόνο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Την στιγμή που η πραγματική οικονομία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ρευστότητα, η προχειρότητα, η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου και η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης δίνουν την χαριστική βολή» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Η αντίστροφη μέτρηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει τη μάχη για τη στήριξη του εισοδήματος, των αντιμετώπιση της ακρίβειας, τον δίκαιο και βιώσιμο περιβαλλοντικά παραγωγικό μετασχηματισμό, έχει ήδη ξεκινήσει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)