to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 24.05.2022

πηγή: Documento

Πολιτική

Σκάνδαλο Novartis: Η ανακρίτρια αρνείται να παραλάβει κρίσιμο αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει πολιτικούς εκβιασμούς

«Συνειδητώς, σκοπίμως και δολίως», όπως επισημαίνει σε σημερινή νέα αίτηση του ο Κώστας Βαξεβάνης, την οποία κοινοποιεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα αλλά και στην Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου , Ελένη Μετσοβίτου-Φλουρή, η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, εξακολουθεί να κωφεύει μπροστά στα εύλογα νομικά και ηθικά αιτήματα του εκδότη του Documento για τη διενέργεια συγκεκριμένων αποδεικτικών πράξεων προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο του σκανδάλου και δη ο ρόλος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που με παράνομες μεθοδεύσεις και εκβιασμούς οδήγησαν στην σκευωρία σε βάρος του.


Η παράνομη αυτή στάση της ανακρίτριας παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη από τον Κώστα Βαξεβάνη του πραγματικού ρόλου του Νίκου Μανιαδάκη, που από προστατευόμενος μάρτυρας στην Ελλάδα αλλά και στο FBI, μετά από εκβιασμούς , όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι δέχτηκε ,  άλλαξε συμπεριφορά κι έγινε, ψευδομαρτυρώντας ασύστολα ,κατήγορος όλων αυτών που αποκάλυψαν  το σκάνδαλο Novartis.  Η μόνη ενέργεια που αναγκάστηκε να κάνει η ανακρίτρια , κι αυτή για τους τύπους όπως αποκαλύφτηκε εκ των υστέρων, ήταν να καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση τον Νίκο Μανιαδάκη, αφήνοντας τον όμως για ακόμη μια φορά να λέει ψεύδη χωρίς να του κάνει ούτε και μια ερώτηση για τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες της μαρτυρίας του.

Αντίθετα η κ. Αλεβιζοπούλου αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κώστα Βαξεβάνη για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του τόσο  με τον Νίκο Μανιαδάκη, που όπως απέδειξε ο εκδότης του Documento, υπήρξε πολύτιμος πληροφοριοδότης του κατά τη διάρκεια των  δημοσιογραφικών του ερευνών για το μεγΆλο σκάνδαλο, όσο και με τις επίσης  όψιμες κατηγόρους του , Αντιεισαγγελέα Εφετών , Ελένη Ράϊκου , πρώην Εισαγγελέα Εφετών , Γεωργία Τσατάνη καθώς επίσης και να κληθεί και εξετασθεί  ως μάρτυρας, η Εφέτης  Ηλιάννα Ζαμανίκα, αναφορά της οποίας σε βάρος Ράικου χρησιμοποίησε η ανακρίτρια στο στήσιμο του κατηγορητηρίου σε βάρος του, χωρίς να την έχει συμπεριλάβει καν στην δικογραφία.  Αρνούμενη την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων η ανακρίτρια επί της ουσίας γυρίζει την πλάτη της στην αλήθεια , όπως αυτή προκύπτει από πλήθος στοιχείων, όπως πχ είναι οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες Βαξεβάνη -Μανιαδάκη, οι οποίες ελέγχθηκαν και από πραγματογνώμονα που πιστοποιεί την  γνησιότητα τους.

Όπως ξεκάθαρα επισημαίνεται στην  σημερινή αίτηση Βαξεβάνη, που υποβλήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Ιωάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο, η αντιδικονομική αυτή στάση της κ. Αλεβιζοπούλου που καταδεικνύει ότι ουδόλως ενδιαφέρεται για την διερεύνηση της αλήθειας, σκοπεύει στο να κλείσει αιφνιδίως την ανάκριση  παραβιάζοντας κατάφωρα όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Διαβάστε τα κύρια σημεία της νέας αίτησης Βαξεβάνη προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου:

Α.1. Με τη με αρ. πρωτ. 403/9-3-2022 Κατεπείγουσα Αίτησή μου για Χορήγηση Αντιγράφων και Διενέργεια Αποδείξεων και Ανακριτικών
Πράξεων, μεταξύ άλλων, ζητώ να κληθούν και να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου η
(Βλέπε: σχετικόν 1).

2. Με τη με αρ. πρωτ. 460/29-4-2022 Αίτηση για Διενέργεια Αποδείξεων και Ανακριτικών Πράξεων κατ’ άρθρο 102, εζήτησα να κληθεί και εξετασθεί ως μάρτυρας ενώπιον σας ο Νικόλαος Μανιαδάκης και να εξετασθώ κατ’ αντιπαράσταση μαζί του. (Βλέπε: σχετικόν 2)


3. Την 5-5-2022 ολοκληρώθηκε η Απολογία μου ενώπιον σας και κατόπιν αυτής, την 11-5-2022 καλέσατε και εξετάσατε ενόρκως ως μάρτυρα τον Νικόλαο Μανιαδάκη, υπό συνθήκες όλως περιέργως προνομιακής αντιμετώπισης. Αυθημερόν, ολοκληρώθηκε η ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του, οπότε και συνετάγη η από 11-5-2022 Έκθεση Ένορκης Εξέτασής του (Βλέπε: σχετικόν 3), η οποία περιέχει σωρεία παντελώς ψευδών ισχυρισμών, οι οποίοι ουδόλως ετέθησαν υπό τον αναγκαίο και προσήκοντα ανακριτικό έλεγχο.

4. Την 17-5-2022 κατέθεσα ενώπιον της Γραμματέως σας δια του συνηγόρου υπεράσπισης και πληρεξουσίου δικηγόρου μου, κ. Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη την από 17-5-2022 Αίτησή μου (Βλέπε: σχετικόν 4) για να με καλέσετε σε συμπληρωματική Απολογία ενώπιόν σας, ενόψει των όσων κατέθεσε ενόρκως ενώπιόν σας ο ως άνω μάρτυρας, Ν. Μανιαδάκης, που αρμοδίως κοινοποίησα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλειώτα, καθώς και στην αρμόδια Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ελένη Μετσοβίτου-Φλουρή, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες. Και αυτό, γιατί προτίθεμαι να αποδείξω το παντελώς ψευδές και δόλιον του περιεχομένου της ένορκης μαρτυρικής κατάθεσης του Ν. Μανιαδάκη, με την προσκόμιση και άλλων αντικειμενικώς αδιαμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων, που συνειδητώς επέλεξα να χρησιμοποιήσω εν αναμονή της εν λόγω ένορκης μαρτυρικής κατάθεσης του ευμενώς αντιμετωπιζομένου από την ανάκριση κ. Ν. Μανιαδάκη, τα οποία μάλιστα δεν επιδέχονται οποιασδήποτε αμφισβήτησης, αφού είναι αδύνατον να αρνηθεί την φωνή του ακόμα και ο πλέον αποδεσμευμένος κάθε ορίου και φραγμού άνθρωπος.

Κατά τη συμπληρωματική απολογία μου, μεταξύ άλλων, θα σας εγχειρίσω: α) ηχητικό ντοκουμέντο (ενσωματωμένο σε ψηφιακό αρχείο ήχου τύπου usb stick), που περιέχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία μου με τον Νικόλαο Μανιαδάκη, καθώς και β) την από 13-5-2022 Έκθεση Εργαστηριακής Ανάλυσης του Πραγματογνώμονα – Εξεταστή Ψηφιακών Πειστηρίων & Βίντεο, κ. Γ. Α. Καραθανάση περί της «γνησιότητας» του εν λόγω ηχητικού ντοκουμέντου με συνημμένη την Έκθεση Απομαγνητοφώνησης της εν λόγω συνομιλίας.

5. Με την παρούσα Αίτηση ζητώ και πάλιν στο παρόν στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας, όπως καλέσετε για να εξετάσετε τον Νικόλαο Μανιαδάκη κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου, προκειμένου να αποδείξω το παντελώς ψευδές και δόλιον του περιεχομένου της προαναφερόμενης ένορκης μαρτυρικής κατάθεσής του ενώπιόν σας, με την προσκόμιση και άλλων εξ αντικειμένου αναμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων, που σκοπίμως επέλεξα να χρησιμοποιήσω μετά την εν λόγω ένορκη μαρτυρική κατάθεση του ευμενώς αντιμετωπιζομένου από την ανάκριση Ν. Μανιαδάκη.

6. Μέχρι σήμερα συνειδητώς και σκοπίμως αρνείσθε αφενός μεν να προβείτε στη διενέργεια των ως άνω αιτούμενων αποδείξεων και ανακριτικών πράξεων χωρίς εύλογη αιτιολογία αλλά ευκόλως εννοούμενη εξήγηση και μάλιστα κατά παράβαση των άρθρων 102 και 274 του ΚΠοινΔ με το «εκ του πονηρού» αιτιολογικό ότι δήθεν επιφυλάσσεσθε μέχρι το πέρας της ανάκρισης, έτσι ώστε να κηρύξετε αιφνιδίως το πέρας της ανάκρισης και να μου αποστερήσετε το δικαίωμα Προσφυγής στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προς επίλυση της μεταξύ μας διαφωνίας.

ΙI. Επειδή η μη ικανοποίηση των ως άνω αιτημάτων μου και κυρίως του αναφερόμενου στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μου με τον Ν. Μανιαδάκη, που εκ νέου υποβάλλονται με την παρούσα, συνιστά βάναυση, σκόπιμη και δόλια παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου, προς εξυπηρέτηση επιδιώξεων και στόχων, που ουδεμία σχέση έχουν με την σύννομη, αμερόληπτη και αντικειμενική διενέργεια της επίμαχης ανάκρισης.

Επειδή η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος συμβάλλει τα μέγιστα στην απόκρουση των σχετικών εναντίον μου κατηγοριών, στην αποκάλυψη τηςαλήθειας και στην απόδειξη της αθωότητάς μου, Επειδή η πεισματική άρνησή σας και δη υπό μορφή υπεκφυγών του τύπου «επιφυλάσσομαι να κρίνω επί των σχετικών αιτημάτων μέχρι το πέρας της ανάκρισης» δυσχερώς δύναται να αποκρύψει τον πρόδηλο στόχο αυτής της αντιδικονομικής και παράνομης στάσης σας. Επειδή ήδη έχουν απολογηθεί άπαντες οι κατηγορούμενοι και δεν προβαίνετε στη διενέργεια των αιτηθεισών αποδείξεων και ανακριτικών πράξεων, χωρίς μάλιστα την έκδοση σχετικής απορριπτικής Διάταξης ύστερα από Εισαγγελική Πρόταση κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 102 και 274 ΚΠοινΔ.

Επειδή μέχρι την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πλήρωση θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου θα έχετε κηρύξει το πέρας της επίμαχης ανάκρισης χωρίς να πράξετε τα επιβαλλόμενα από τις προειρημένες διατάξεις, με δυσμενείς συνέπειες για την υπεράσπιση μου και μάλιστα επί τη βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδιασμού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ, που συνέταξε και εψήφισε το σχετικό Πόρισμα της Βουλής, το οποίο μονίμως επικαλείσθε, ακρίτως υπολαμβάνεται ως θέσφατο και ουδόλως υποβάλετε στον νομικώς δέοντα έλεγχο αλήθειας,

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ

Και με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου,

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

1. Να κληθούν και εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου προεχόντως ο Νικόλαος Μανιαδάκης αλλά και η Γεωργία Τσατάνη και η ΕλένηΡάϊκου.

2. Να μου χορηγηθεί επισήμως κεκυρωμένο φωτοαντίγραφο της παρούσας Αίτησής μου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)