to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 23.05.2022

Πολιτική

Ανοίγουν τον δρόμο για κατάργηση της δωρεάν φοιτητικής στέγης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να καταργήσει ακόμα και τη δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες και να υποχρεώσει τους φοιτητές να πληρώνουν ενοίκιο


Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το μέτρο μιλώντας την Δευτέρα 23/5 με «μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας» όπως μας πληροφορεί το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 19 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της φοιτητικής στέγης χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν πανεπιστήμια  «τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη».

Και μάλιστα θεώρησε ότι το ενοίκιο που θα πληρώνουν οι φοιτητές θα είναι για το καλό τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν λέω κατ' ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου».

Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη νέων φοιτητικών εστιών όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορούν να διαμένουν δωρεάν για το διάστημα των σπουδών τους, σχεδιάζει είσοδο ιδιωτών και ενοίκιο.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς επειδή οι κλίνες στις φοιτητικές εστίες είναι λίγες σε σχέση με τον αριθμό των ενδιαφερομένων φοιτητών, έχουν θεσπιστεί οικονομικά κριτήρια για την επιλογή εκείνων που θα μπορέσουν να σπουδάσουν με το κεκτημένο δικαίωμα ετών της δωρεάν στέγασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)