to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 23.05.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απολύουν 21 συμβασιούχους επιστήμονες από τον ΟΠΕΚΑ

38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τη Θεανώ Φωτίου, Αναπλ. Τομεάρχη για την Κοιν. Αλληλεγγύη, έφεραν στη Βουλή το θέμα της απόλυσης 21 συμβασιούχων επιστημόνων που προσλήφθηκαν στον ΟΠΕΚΑ με συμβάσεις ΙΔΟΧ 8μηνης διάρκειας μετά από σχετική προκήρυξη με κριτήρια ΑΣΕΠ για να μπορέσει ο φορέας να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες αρμοδιότητες που του ανατίθενται από το Υπ. Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων.


Το μόνιμο προσωπικό του φορέα διαρκώς μειώνεται αφού σε όλη τη διάρκεια των μνημονίων δεν έγινε στον ΟΓΑ, μετεξέλιξη του οποίου είναι ο ΟΠΕΚΑ, ούτε μια πρόσληψη. Καλείται όμως σήμερα να φέρει εις πέρας  το ΕΕΕ (πρ. ΚΕΑ), το Επίδομα Παιδιού, τα Επιδόματα Αναπηρίας σε ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους, το Στεγαστικό Επίδομα (ενοικίου), το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και το Στεγαστικό Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, τα σχολικά γεύματα, αλλά και το Επίδομα γέννησης μετά το 2020 και το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» μετά το 2021, καθώς και έκτακτα προγράμματα όπως η ενίσχυση σε πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους κ.λπ.

Συνεπώς, η μη ανανέωση της σύμβασης αυτών των εργαζομένων είναι βέβαιο ότι θα έχει  πολύ αρνητικά αποτελέσματα πάνω στα εκατομμύρια ωφελουμένων και δικαιούχων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον Υπουργό εάν, για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα: 

  1. Θα παρατείνει τις συμβάσεις των 21 επιστημόνων που λήγουν στα τέλη Μαΐου και
  2. Θα προχωρήσει άμεσα, παράλληλα, στη διενέργεια διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΟΠΕΚΑ μοριοδοτώντας και την ειδική εμπειρία των 21 εργαζομένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)