to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τώρα είναι η ώρα των… επιστροφών

Απαιτείται, από την πλευρά μας, εναλλακτική προγραμματική πρόταση, που να είναι ορατή, που να ανταποκρίνεται στον «θολό» μεν, αλλά διάχυτο ριζοσπαστισμό


Λοιπόν, το συνέδριο τελείωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα μεγάλο κόμμα. Χιλιάδες άνθρωποι, κατά βάση λαϊκός κόσμος, εργαζόμενοι, ένας κόσμος που πιέζεται από παντού προσήλθε στην κάλπη με την προσδοκία η παρουσία του να καταγραφεί, να ακουστεί, να είναι ηχηρή.

 

Και έως έναν βαθμό ήταν.

Νέες δυνατότητες και μεγάλες προκλήσεις. Γιατί τώρα είναι η ώρα να σταλούν πίσω… οι λογαριασμοί. Και οι λογαριασμοί θα σταλούν με πολλαπλούς τρόπους, κυρίως μέσα από το κίνημα, από τη δράση, από τους κοινωνικούς αγώνες.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιέζεται. Η δεξιά, νεοφιλελεύθερη και αυταρχική πολιτική της βρίσκει απέναντί της την κοινωνία των από «κάτω», τη νεολαία, που δείχνει να αφυπνίζεται και να αντιδρά.  Όμως δεν φτάνει. 

Απαιτείται, από την πλευρά μας, εναλλακτική προγραμματική πρόταση, που να είναι ορατή, που να ανταποκρίνεται στον «θολό» μεν, αλλά διάχυτο ριζοσπαστισμό, στις αγωνίες και τις ανάγκες των κοινωνικών στρωμάτων που μας ενδιαφέρουν. 

 

Απαιτείται όραμα που να συνεγείρει, να εμπνέει, να αναδεικνύει στις νέες συνθήκες τον τρόπο της νίκης όχι απλώς ενός κόμματος που θα διαχειριστεί την πολλαπλή κρίση, αλλά που θα δείχνει και θα ανοίγει τον δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Απαιτείται ένα κόμμα αριστερό, νεανικό και ριζοσπαστικό, που δεν θα περιορίζεται στο πεδίο της επικοινωνίας, αλλά που θα έχει την ικανότητα να οργανώνει, να δρα και να συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής ολοκλήρωσε έναν πρώτο μεγάλο κύκλο. Τώρα είναι η ώρα της εξωστρέφειας και εκεί θα φανεί κατά πόσο έχει την ικανότητα να κινητοποιεί στους αγώνες και στις αντιστάσεις τον κόσμο που προσήλθε με πραγματική διάθεση στην κάλπη.

* Ο Πάνος Λάμπρου είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)