to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό

Οι πολιτικές θέσεις και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που υιοθετήθηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο συνέδριό μας, αποτυπώνουν μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση


Η μαζική συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα αποτελεί σημαντικό πολιτικό γεγονός και σταθμό για τις πολιτικές εξελίξεις. Με 172.000 πλέον εγγεγραμμένα μέλη, δικαιώθηκε ο στόχος της αντιστοίχισης του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την κοινωνική του βάση και η συλλογική προσπάθεια από το 2019 μέχρι σήμερα για τη διεύρυνση, την ανασυγκρότηση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος, την ενίσχυση της παρουσίας του στους χώρους δουλειάς, στις τοπικές κοινωνίες, στα κινήματα και στη νέα γενιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελεί σήμερα ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό. Ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, που είναι στη χώρα μας ο κορμός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και  ισχυρή δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη.

 

Ένα κόμμα που ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας και εκφράζει τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών, των κοινωνικά αδύναμων και των νέων ανθρώπων, που επιθυμούν ένα καλύτερο και κοινωνικά πιο δίκαιο μέλλον. Η προσέλευση 150.000 νέων και παλαιών μελών στην εκλογή του προέδρου, εκ των οποίων οι 110.000 αποτελούν νέα μέλη, σηματοδότησε τη μεγάλη ανταπόκριση του προοδευτικού κόσμου στο κάλεσμα συμμετοχής που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να στείλουν πίσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη «τον λογαριασμό» της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, των νεοφιλελεύθερων και αντικοινωνικών κυβερνητικών πολιτικών, και έστειλε ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. 

Οι πολιτικές θέσεις και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που υιοθετήθηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο συνέδριό μας, αποτυπώνουν μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση που επικεντρώνεται στην ενίσχυση των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, στη μείωση των ανισοτήτων, στον μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χωρας μας, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στον δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και στην ενίσχυση της  δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Προτάσεις που έρχονται να απαντήσουν στην πολλαπλή κρίση, την επισφάλεια και τη φτωχοποίηση που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βγαίνει σήμερα ενισχυμένος και με νέα δυναμική. Το συνέδριο και η εκλογική διαδικασία αποτέλεσαν αφετηρία για τη νέα νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές. Με τις αρχές, τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις μας, με ενότητα και συλλογική δράση εκφράζουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική και κοινωνική αλλαγή και τη συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης.

* Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)