to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 20.05.2022

Πολιτική

Χ. Γιαννούλης: «Επιδίωξη της ΝΔ η αποδυνάμωση των δημόσιων πανεπιστημίων»

«Με τον πολιτικό σαδισμό της Νίκης Κεραμέως, που μεταφράζεται σε μείωση των εισακτέων κατά 9000, η κυβέρνηση κόβει τα φτερά χιλιάδων υποψηφίων που παλεύουν για να εισαχθούν στα ΑΕΙ», σημείωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει. Eνώ σε συνέντευξή του για τα θέματα της επικαιρότητας τόνισε πως είναι «εκρηκτικό μείγμα το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και η αδράνεια της κυβέρνησης»


Όπως τόνισε ο Χρ. Γιαννούλης, «η πρόταση-εισήγηση για κατάργηση, συγχώνευση και μεταφορά τμημάτων, ήταν το πρώτο υβριδικό δείγμα της πολιτικής αποδυνάμωσης και συρρίκνωσης των δημόσιων πανεπιστημίων που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μπορεί τα σχέδια να απετράπησαν από την έντονη αντίδραση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας, ωστόσο έχει γίνει πλέον σαφές πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των ΤΕΙ με την ακύρωση της πανεπιστημιοποίησης δεκάδων σχολών. Σχολές που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν στο ακαδημαϊκό πεδίο, στο πεδίο της αγοράς εργασίας, του ενδιαφέροντος, των μηχανογραφικών που συμπληρώνονται».

Και επισήμανε: «Στόχος τους να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στα ιδιωτικά κολλέγια και στους σχολάρχες, που τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων ή καταργείται κάποιο γνωστικό αντικείμενο.

Με τον πολιτικό σαδισμό της Νίκης Κεραμέως, που μεταφράζεται σε μείωση των εισακτέων κατά 9000, η κυβέρνηση κόβει τα φτερά χιλιάδων υποψηφίων που παλεύουν για να εισαχθούν στα ΑΕΙ».

«Εκρηκτικό μείγμα το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και η αδράνεια της κυβέρνησης»

Ο Χρ. Γιαννούλης μιλώντας σήμερα σε εκπομπή του Σκάι, τόνισε πως «έπρεπε η κυβέρνηση να έχει βρει, εδώ και μήνες, τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τις εκρηκτικές αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του και όχι με ημίμετρα που θα τεθούν σε εφαρμογή με χρονοκαθυστέρηση».

Και επισήμανε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει άπραγη και απλά να παρακολουθεί το ράλι στις τιμές των καυσίμων. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, πάταξη της αισχροκέρδειας με παρεμβάσεις και εντατικούς ελέγχους είναι ορισμένα από τα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)