to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 20.05.2022

Κοινωνία

Κ. Μάλαμα: Οι εκπαιδευτικοί μουσικής επιστήμης να συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στον προγραμματισμό των προσλήψεων στα δημοτικά

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη άμεσης συμπερίληψης των εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - 500 τα οργανικά κενά


Την αναφορά συνυπογράφουν ο τομεάρχης κι η αναπληρωτής τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια ανοικτής επιστολής 97 εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης προς την Υπουργό Παιδείας.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, παρ'όλο που καταγράφονται πάνω από 500 οργανικά κενά μουσικών πανελλαδικά, η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της μουσικής καλλιέργειας των μαθητών και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλούν την Υπουργό Παιδείας να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα και συμπεριλάβει και τους εκπαιδευτικούς μουσικής επιστήμης στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και την υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τον «απαράδεκτο αποκλεισμό των εκπαιδευτικών ειδικότητας μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 από τον προγραμματισμό των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μάλαμα Κυριακή, Φίλης Νικόλαος και Μερόπη Τζούφη καταθέτουν ως αναφορά την ανοικτή επιστολή των εκπαιδευτικών ειδικότητας μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01, με την οποία καταγγέλεται ο αποκλεισμός τους από τον προγραμματισμό των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρόλο που καταγράφονται πάνω από 500 οργανικά κενά μουσικών πανελλαδικά, η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της μουσικής καλλιέργειας των μαθητών και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικότερα.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης συμπερίληψης και των εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 στον προγραμματισμό των προσλήψεων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)