to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 19.05.2022

Πολιτική

Ν. Γκαρά: Κυβερνητικό αυταρχισμό, κακοδιοίκηση & διαπλοκή αποτυπώνει η Έκθεση του ΣτΠ για το 2021

«Καταρρέει η «θριαμβολογία» της κυβέρνησης, οι πολίτες έβρισκαν «τείχος» απέναντί τους, δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν», σημείωσε η Ν. Γκαρά, βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στην παρουσίαση στη Βουλή της Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη για το έτος 2021


Στην παρουσίαση στη Βουλή της Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη για το έτος 2021, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ν. Γκαρά σημείωσε πως «​δεν είναι τυχαίο ότι αποτυπώνονται στην Έκθεση ζητήματα διώξεων δικηγόρων, δημοσιογράφων, φωτογράφων ή ζητήματα λογοκρισίας, όπως και το ότι έχουν προκύψει τελευταία θέματα με την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».

Αναλυτικά, ανέφερε: 

​Η αυξανόμενη τάση  κατάθεσης αναφορών στον Συνήγορο του Πολίτη, που επιβεβαιώνεται τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει τη συνέχιση και αύξηση της κακοδιοίκησης στη χώρα μας.

​Αντί μεταρρυθμίσεων ώστε να προστατεύσει το κράτος δικαίου και τα συμφέροντα των πολιτών, η ΝΔ προχωρά στην αποψίλωση όλων των υπηρεσιών από προσωπικό, διορίζοντας την ίδια στιγμή γαλάζια golden boys εκτός ΑΣΕΠ.

​Εκμαυλισμός της δημόσιας διοίκησης, λεηλασία των δημόσιων ταμείων, πελατοκρατεία & κομματοκρατία με θύματα τους πολίτες, την αξιοκρατία, την αποτελεσματικότητα, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.

​Δεν είναι τυχαίο ότι αποτυπώνονται στην Έκθεση ζητήματα διώξεων δικηγόρων, δημοσιογράφων, φωτογράφων ή ζητήματα λογοκρισίας, όπως και το ότι έχουν προκύψει τελευταία θέματα με την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

​Η πολιτεία πρέπει  να εστιάσει και να δράσει για τις αναφορές που κατατέθηκαν και αφορούν σε διακρίσεις λόγω φύλου, αναπηρίας ή κάποια χρόνιας πάθησης.

​Αδιανόητο το 2022 να συζητάμε για διακρίσεις στη δημόσια διοίκηση με βάση το φύλο ή την αναπηρία.

​Μεγάλος αριθμός αναφορών που κατατέθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη για το 2021 αφορούσαν  στην πανδημία - Καταρρέει η «θριαμβολογία» της κυβέρνησης, οι πολίτες έβρισκαν «τείχος» απέναντί τους, δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

​Δεν είναι τυχαίο πως  τα Υπουργεία Προστασίας του  Πολίτη, Παιδείας & Εργασίας, που «πρωτοστάτησαν» με πρόσχημα την πανδημία -  στα αντιδραστικά νομοσχέδια  της ΝΔ, πρωταγωνιστούν, ως εστίες κακοδιαχείρισης, στην Έκθεση για το 2021.

​Ειδικά στα ζητήματα  εκπαίδευσης η ΝΔ, αναφέρει η Έκθεση, με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αφήνει συντρίμμια σε βάρος των μαθητών και των φοιτητών, σε τμήματα και σχολές ιδιαίτερα στην Περιφέρεια της χώρας.

Συνήγορος του Πολίτη έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας και καυσίμων, τόσο για τη συγκράτηση των τιμών αλλά και για τη  ρήτρα αναπροσαρμογής- Η κυβέρνηση συνεχίζει να τις αγνοεί προκλητικά.

​Στην παρούσα Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη αποτυπώνονται με πολύ καθαρό τρόπο οι κυβερνητικές αυθαιρεσίες, ο αυταρχισμός, ο περιορισμός των δικαιωμάτων, η διαπλοκή και η κακοδιοίκηση στο δημόσιο τομέα, αλλά και όλες οι καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες από τις επιλογές της κυβέρνησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)