to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 19.05.2022

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Για τον προοδευτικό κόσμο της Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η λύση

«Είναι γεγονός ότι έχει διευρυνθεί η εκλογική βάση αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που δείχνει ότι για τον προοδευτικό κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η λύση​», τόνισε σε συνέντευξή του ο Σ. Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο 3ο του Συνέδριο κέρδισε την ομόφωνη στήριξη ενός βασικού προγράμματος για την επόμενη ημέρα που απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Αποφασίσαμε ακόμη την αλλαγή του τρόπου εκλογής των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την εκλογή πλέον τόσο Προέδρου όσο και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, διαδικασία που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τριπλασιάζει τελικά τη βάση, τα μέλη του. Κάτι που μας έφερε κοντά σε ανθρώπους που δε γνωρίζαμε αλλά θέλαμε να συμμετάσχουν στις διαδικασίες μας και μάς γέμισε χαρά», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Flash Fm” Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο, Γιάννη Μαγκριώτη.

Πρόσθεσε πως: «Είναι γεγονός ότι έχει διευρυνθεί η εκλογική βάση αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που δείχνει ότι για τον προοδευτικό κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η λύση​. Η νέα Κεντρική Επιτροπή περιλαμβάνει νέα στελέχη και από την αριθμητική και κοινωνική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το πώς θα ανταποκριθεί σε αυτήν τη διεύρυνση».

Ερωτηθείς για την ακρίβεια και αν θα λειτουργήσει ως καταλύτης για πολιτικές εξελίξεις, για εκλογές το φθινόπωρο, απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει αποδομηθεί και συνεχίζει να αποδομείται στην κοινωνία. Δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για τα καύσιμα και τα καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενώ για το ρεύμα παραπέμπει σε παρέμβαση στη διαμόρφωση της χονδρικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιούλιο και μετά. Αυτό όμως σημαίνει ότι αφενός οι λογαριασμοί που παραλαμβάνουν οι καταναλωτές θα παραμείνουν στα ύψη μέχρι και τον Αύγουστο και αφετέρου ότι μέχρι τότε η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί την ακρίβεια με χρήματα των φορολογούμενων. Αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει λύση για την ακρίβεια. Εκτιμούμε ότι θα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί, λόγω αδυναμίας μεγάλης μερίδας των καταναλωτών να αντιμετωπίσουν τα εκκαθαριστικά του χειμώνα που «καίνε», κάτι που θα εντείνει το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις».

Ο Σ.Φάμελλος κλήθηκε στη συνέχεια να σχολιάσει την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Αυτό που δεν έχουμε ακόμη ακούσει είναι κάποια δέσμευση των ΗΠΑ υπέρ των συμφερόντων και δικαιωμάτων της Ελλάδας εκτός από τα χειροκροτήματα, την επετειακή ομιλία για τα διακόσια (200) χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είχαμε μόνο συγχαρητήρια για το ρόλο μας σε σχέση με τον πόλεμο της Ουκρανίας και τίποτα για την τουρκική προκλητικότητα και τις υπερπτήσεις. Αντιθέτως, από εχθές το βράδυ που πραγματοποιείται η επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν αφήνει ανοιχτή τη συζήτηση για τα F16. Ανησυχητικά είναι και τα περί διατήρησης ισορροπιών των ΗΠΑ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Τοποθετήθηκε τέλος για το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ξεκινάει αύριο τις εργασίες του και ξεκαθάρισε ότι: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης βάσει προγράμματος μετά τις εκλογές με απλή αναλογική με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που είναι πράγματι στους αποδέκτες, αλλά όλα τα πολιτικά κόμματα που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο, δηλαδή και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Η πρόσκληση αυτή γίνεται ταυτόχρονα προς την κοινωνία γιατί αυτή θα επιλέξει ποια κόμματα θα συμμετέχουν στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να μάθουμε ποιες είναι οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πρέπει επίσης να περιγράψει και ένα πολιτικό σχέδιο για το πώς θα φύγει το συντομότερο η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)