to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 19.05.2022

Κοινωνία

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη γυναικοκτονία της Έφης Τσιχλάκη στην Κρήτη»

Παρέμβαση από το Δίκτυο Γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «Η φωνή της».


Όπως αναφέρει το Δίκτυο:

«Υπάρχουν γυναικοκτονίες οι οποίες  δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και το φεμινιστικό κίνημα, διότι θάφτηκαν και δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή της Ευπραξίας-Έφης Τσιχλάκη, η οποία διέρρευσε και κυκλοφορεί με κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο.

Η γυναίκα φαίνεται να υπέστη το 2016  βιαιοπραγία, ακραία σωματική βία, να έχει στραγγαλιστεί και τέλος να πυροβοληθεί στο κεφάλι εξ επαφής.

Ο ίδιος ο άντρας της κατέθεσε στην αστυνομία πως τη νύχτα που η γυναίκα αυτή έχασε τη ζωή της στο σπίτι βρίσκονταν οι δυο τους. Η γυναίκα κατά τη νεκροψία βρέθηκε να φέρει εκδορές λόγω ξυλοδαρμού σε όλο της το σώμα και να έχει αέρα εγκλωβισμένο στους πνεύμονες γεγονός το οποίο αποδεικνύει τον στραγγαλισμό. Παρά ταύτα το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου αποφάσισε ότι η γυναίκα αυτοκτόνησε. Μετά από 6 αναβολές η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας εκδικάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου  στο Εφετείο Χανίων. Από συγγενείς και φίλους γίνεται έκκληση  στον κόσμο να μην  επιτρέψει  μια ακόμα  γυναικοκτονία να παραμείνει ατιμώρητη, μην παραταθεί άλλο ο εμπαιγμός της οικογένειας του θύματος, να μην συνεχιστεί η ανοχή που επιτρέπει σε έναν δολοφόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος μολονότι μια γυναίκα βρήκε τόσο βίαιο και τραγικό θάνατο.

«Ούτε εκδίκηση, ούτε απειλές, ούτε κατάρες.  Το μόνο που ζητάμε είναι Δικαιοσύνη»!

Η υπόθεση Έφης Τσιχλάκη είναι από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Να γίνει γνωστή, να μάθει η ελληνική κοινωνία ότι στη Κρήτη, μια γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια και το δικαστήριο θεώρησε ότι αυτοκτόνησε....

Η αδελφή της βροντοφωνάζει: "Ήταν δολοφονία, ο δολοφόνος της δουλεύει για μεγάλο επιχειρηματία του Τουρισμού, τον φοβόταν, την κακοποιούσε, ήθελε να τον χωρίσει, δεν πρόλαβε.... Να δικαιωθείς κορίτσι μου……. Υπάρχει συγκάλυψη"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)