to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 19.05.2022

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για φοιτητικές εκλογές: Συντριβή της ΔΑΠ μετά από 35 χρόνια

«Η απάντηση στην εγκληματική πολιτική Μητσοτάκη για την Παιδεία πρέπει να δοθεί και θα δοθεί από το ενωμένο και μαζικό φοιτητικό κίνημα», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της για τις φετινές φοιτητικές εκλογές


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις φετινές φοιτητικές εκλογές: 

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών επιβεβαίωσαν την φθορά της Νέας Δημοκρατίας από τις πολιτικές που εφαρμόζει στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές/τριες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση, αποδοκιμάζοντας έντονα τις πολιτικές Μητσοτάκη για τα πανεπιστήμια και όχι μόνο, φέρνοντας τη συντριβή της φοιτητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ήττα της μετά από 35 χρόνια. 

Όσο και να «μαγειρέψουν» τους αριθμούς η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, δε μπορούν να αποκρύψουν το πραγματικό γεγονός της μεγάλης ήττας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Παρά την μεγάλη αποχή και την πτώση της συμμετοχής σε σχέση με το 2019 οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ενίσχυσαν τα αριστερά και προοδευτικά σχήματα στέλνοντας μήνυμα ανατροπής.

Το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέσα από το οποίο παρεμβαίνουν οι δυνάμεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ, κατάφερε να διπλασιάσει την καταγραφή του  και να τετραπλασιάσει τις έδρες του στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων, μετά από μια περίοδο, μάλιστα, με πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω των lockdown και των κλειστών πανεπιστημίων.

Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί την αφετηρία για την ενδυνάμωση και τη μαζικοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές, στη βάση του εξαιρετικά μεγάλου μέρους της νεολαίας που στηρίζει το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον ψηφίζει με διαφορά πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, τα τελευταία 10 χρόνια.

Επόμενος κοινός στόχος όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν στα ΑΕΙ, πρέπει να είναι η διεξαγωγή ενός πανσπουδαστικού συνεδρίου για την επανίδρυση της ΕΦΕΕ και την ενδυνάμωση των συλλογικών μας διαδικασιών.

Η απάντηση στην εγκληματική πολιτική Μητσοτάκη για την Παιδεία πρέπει να δοθεί και θα δοθεί από το ενωμένο και μαζικό φοιτητικό κίνημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)