to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 19.05.2022

Πολιτική

Γ. Κύρτσος: Με κυβέρνηση ΝΔ είμαστε καταδικασμένοι – Αναγκαία η αλλαγή της

«Θα πληρώνουμε τουλάχιστον για δύο τετραετίες την διακυβέρνηση Μητσοτάκη»


«Είμαι βαθιά προβληματισμένος με την πρωτοφανή αδιαφορία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρίση. Την ίδια ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας έχει ξεφύγει, τα δίδυμα ελλείμματα έχουν επανέλθει και έχουμε ρεκόρ ακρίβειας στην ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός πήγε στις ΗΠΑ για τη δημόσια εικόνα του και για να παραγγείλει 20 F 35, κόστους 3.5 δισ. ευρώ», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο ευρωβουλευτής του “Renew Europe”, Γιώργος Κύρτσος.

Η Ελλάδα έχει ένα βουνό προβλήματα να αντιμετωπίσει και αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης είναι να δίνει έμφαση στη δημόσια εικόνα του. Η επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχε σχέση με το ενεργειακό και με τις επενδύσεις, αλλά με μια ατελείωτη ευκαιρία φωτογράφησης. 

Ο Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας. Εμφανίστηκε ως ο απόλυτος άρχων της ευρύτερης περιοχής που θα συμβάλει στην επίλυση του ενεργειακού άλλων χωρών. Δυστυχώς όμως δεν είμαστε ενεργειακός κόμβος γιατί δεν έχουμε τη σχετική υποδομή και δεύτερον είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τα εισαγόμενα καύσιμα. Ο Μητσοτάκης εμφάνισε μία εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν φρόντισε ούτε καν να πάρει η Ελλάδα προτεραιότητα στο υγροποιημένο φυσικό αέριο των Αμερικανών.

Εφόσον είναι υπέρ του φυσικού αερίου, δεν έκανε ούτε τη στοιχειώδη προσπάθεια να προτιμηθεί η Ελλάδα από τους Αμερικανούς προμηθευτές. Επίσης δεν υπήρξε καμία αναφορά και για τα ζητήματα των επενδύσεων. Αντιθέτως με δική του απόφαση, δεσμευτήκαμε για τα f-35 τα οποία σχεδιάζουν μαζί με μια αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι με αυτή την καλή εικόνα στο Κογκρέσο, στη Γερουσία και με τις επαφές με την αμερικανική ηγεσία, ο Μητσοτάκης συνέβαλε στο να υπάρξει μία καλή τουριστική σεζόν. Το πρόβλημα όμως είναι τα διαρθρωτικά ζητήματα για την ελληνική οικονομία που παρά τα καμπανάκια δεν έκανε τίποτα.

Επίσης αποτελεί τεράστια η παράλειψη αναφοράς στην τουρκική επιθετικότητα. Εμείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουμε όλοι μαζί μία μάχη για να εξηγούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία, λόγω της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί και λόγω του ότι είναι μία αναθεωρητική δύναμη, επιχειρηματολογία βάσιμη που στηρίζουμε όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Το να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός χαλαρός και να μην αναφέρεται στην τουρκική απειλή, είναι πρόβλημα που αναδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να προβάλλει τις εθνικές μας θέσεις».

Ερωτηθείς αν μπορεί να αναστραφεί αυτό το κλίμα, ο κ Κύρτσος τόνισε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή της κυβέρνησης. «Με αυτή την κυβέρνηση είμαστε καταδικασμένοι. Μόνο μία ευχάριστη έκπληξη την οποία δεν μπορώ να προβλέψω μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και πιθανολογώ χωρίς αλλαγή κυβέρνησης οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Δυστυχώς πιστεύω ότι και να αλλάξει η κυβέρνηση, είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα που την διακυβέρνηση της ΝΔ, θα την πληρώνουμε τουλάχιστον για δύο τετραετίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)