to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:41 | 19.05.2022

Κοινωνία

Προβλήματα και στα πλοία από την κακοκαιρία

Μικροπροβλήματα κυρίως σε πορθμειακές γραμμές, λόγω ισχυρών ανέμων


Μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κλειστό το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου λόγω ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα φέρι-μποτ που εκτελούν δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τη «Γέφυρα ΑΕ», λόγω των ανέμων, ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η διέλευση σε πεζούς, σε δίκυκλα, σε τροχόσπιτα και σε οχήματα χωρίς φορτίο με υψηλές πλευρές.

Αποκολλήθηκε το πλοίο «Νήσος Σάμος» που είχε επικαθήσει στο λιμάνι της Χίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με τη βοήθεια ρυμουλκού αποκολλήθηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στη θαλάσσα περιοχή επικάθησε σε αμμώδη αβαθή κατά τη διαδικασία πρόσδεσης.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία πρόσδεσης, προκειμένου να αποβιβάσει τους επιβάτες για τη Χίο. 

Το "Νήσος Σάμος" αναμένεται να επιθεωρηθεί και μετά από βεβαίωση του παρακολουθούντα νηογνώμονα θα αναχωρήσει προς εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

Στο πλοίο με 86 άτομα πλήρωμα, επιβαίνουν 332 επιβάτες 104 φορτηγά 83 ΙΧ και 18 δίκυκλα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)