to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες ευθύνες του «μεγάλου» ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι σήμερα, αν όχι η μοναδική, σίγουρα η κύρια εναλλακτική πολιτική δύναμη για να σώσει τη χώρα


Ηπροσέλευση των πολιτών για να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ψηφοφορία της Κυριακής ήταν εντυπωσιακή. Και χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή γιατί προσήλθαν, επιπλέον των μελών, 110.000 άνθρωποι που δέχτηκαν να ενταχθούν, καταθέτοντας τα στοιχεία τους, αν και δεν υπήρχε θέμα ηγεσίας, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και τα νέα μέλη δεν είχαν δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή.

Ο δρόμος όμως είναι δύσκολος και μόλις αρχίζει. Για να ενσωματώσεις, να αξιοποιήσεις και να ενθουσιάσεις 110.000 ανθρώπους, χρειάζεσαι σύγχρονες οργανωτικές δομές, με επεξεργασία δεδομένων κατά επάγγελμα, φύλο, ηλικία, τόπο διαμονής, και τις οργανώσεις που θα υποδεχθούν τα νέα μέλη, πρόθυμες και ικανές για το μεγάλο έργο.

Ο πρόεδρος επιχειρεί να γκρεμίσει πολλά από τα τείχη που κρατούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποκομμένο από την κοινωνία. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, η ψήφος των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές σε πολλούς δήμους να είναι πάνω από 30% και οι συνδυασμοί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους ίδιους δήμους να μένουν κολλημένοι σε μικρά, μονοψήφια ποσοστά, χωρίς κανείς ποτέ να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι σήμερα, αν όχι η μοναδική, σίγουρα η κύρια εναλλακτική πολιτική δύναμη για να σώσει τη χώρα. Ναι, για να τη σώσει από την κλεπτοκρατία, τη διαφθορά, τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και της Παιδείας, την υπονόμευση του κράτους δικαίου, τη συρρίκνωση της οικονομίας.

Πόσοι νιώθουν ικανοί και επαρκείς να μπουν μπροστά για το μεγάλο έργο της σωτηρίας μιας πατρίδας που μετατρέπεται σε προτεκτοράτο των νέων κοτζαμπάσηδων και των δανειστών-κατασχετών; Πόσοι νιώθουν εθελοντές και πόσοι ασφαλείς μέτοχοι σε ένα κλειστό, εσωστρεφές κόμμα;

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και πολυτέλειες για εσωκομματικές συγκρούσεις που δεν αφορούν την κοινωνία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκηδων και χορηγών δεν θα διστάσει να αναστατώσει και να τρομοκρατήσει την κοινωνία για να παραμείνει στην εξουσία, έχοντας μάλιστα υπονομεύσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που θα μπορούσε να γίνει εταίρος σε μια προοδευτική κυβέρνηση.

Τέρμα οι δικαιολογίες. Κανείς δεν εξαιρείται, μηδέ του προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Ζήτησε εντολή για την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε σύγχρονη δημοκρατική δύναμη και την έλαβε. Ιδού λοιπόν η Ρόδος…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)