to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:36 | 17.05.2022

Κοινωνία

Aντί να ψάξει τους φασίστες που επιτέθηκαν: Η ΕΛ.ΑΣ. του Θεοδωρικάκου συνεχίζει τις επιχειρήσεις «σκούπα»

Λίγα 24ωρα μετά το κύμα ρατσιστικών επιθέσεων σε Πετράλωνα, Πατήσια και Κόκκινο Μύλο


Τις συλλήψεις μεταναστών στην Γερανίου, αντί των φασιστών δολοφόνων, από την ΕΛ.ΑΣ. του Θεοδωρικάκου καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. 

"Οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ στην περιοχή γύρω από την οδό Γερανίου είναι η προκλητική απάντηση του υπουργού Προ.Πο Τάκη Θεοδωρικάκου  στην συνέντευξη-διαμαρτυρίας  που οργάνωσαν ακριβώς στα ίδια μέρη η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» ζητώντας την σύλληψη των φασιστών που επιτέθηκαν οργανωμένα και τραυμάτισαν με σφαίρες και μαχαίρια μετανάστες στα Πετράλωνα, τα Πατήσια και τον Κόκκινο Μύλο. Τα φασιστοειδή μάλιστα στα Πετράλωνα επιτέθηκαν σε μετανάστες που είχαν πάει για προσευχή στο τζαμί της οδού Αναξαγόρα", τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Και όμως, ενώ στα σημεία όπου έγιναν οι επιθέσεις υπάρχουν κάμερες καμία σύλληψη δεν έχει γίνει. Την ίδια ώρα, τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων κινδυνεύουν με συλλήψεις αφού δεν διαθέτουν χαρτιά.

«Η ανοχή της φασιστικής δράσης είναι προκλητική από την κυβέρνηση, την Αστυνομία του Θεοδωρικάκου και τον Δήμαρχο Μπακογιάννη, ο οποίος παίρνει πλειοψηφίες με τους νεοναζί συμβούλους της ΧΑ στο δημοτικό συμβούλιο για τα φαραωνικά καταστροφικά έργα του Μεγάλου Περιπάτου και των αναπλάσεων για χάριν των κερδοσκόπων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας στο κέντρο πάνε χέρι-χέρι με την εκκένωση της μοναδικής δομής φιλοξενίας προσφύγων στη πόλη και την κατάργηση της φιλοξενίας στα σπίτια με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Αφού έκλεισαν με  φράχτες και περιπολίες θανάτου του Λιμενικού και της FRONTEX τα σύνορα, δολοφονώντας με επαναπροωθήσεις και πνίγοντάς στο Αιγαίο και τον Έβρο, μιλάνε για την …μείωση του αριθμού προσφύγων που φτάνουν στην χώρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τον Μπακογιάννη υλοποιούν σχέδια εθνοκάθαρσης και ρατσιστικού αποκλεισμού των προσφύγων και των μεταναστών στην Αθήνα.

Την .ίδια ώρα θέλουν να εξαφανίσουν άστεγους και εξαρτημένους από τος δρόμους της Αθήνας όπου φυτρώνουν τα ξενοδοχεία σαν μανιτάρια διώχνοντας τους εναπομείναντες κατοίκους.

Αυτές οι χυδαίες επιλογές στρώνουν το δρόμο στους φασίστες να προχωράνε σε νέες επιθέσεις.

Η ΝΔ στριμωγμένη από την οργή των εργατών και της νεολαίας για τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, την ακρίβεια, την εμπλοκή στο πόλεμο, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία και την καταστολή για να κρατήσει την συνοχή της δεξιάς πολυκατοικίας. Προσλαμβάνει αστυνομικους για τα πανεπιστήμια αντί για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές και γιατρούς. Αφήνει τα περιθώρια στους φασίστες να ανασυντάσσονται και προσδοκά στις εκλογές ότι θα κερδίσει τις ψήφους τους.

Ακολουθούν  τα χνάρια του Σαμαρά και του Δένδια που το 2012 άνοιξαν το δρόμο για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή με τις κραυγές του πρώτου για «ανακατάληψη των πόλεων από τους λαθρομετανάστες» και τις επιχειρήσεις σκούπα «Ξένιος Δίας» του δεύτερου.

Δεν θα τους αφήσουμε! Οργανώνουμε την μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στις 15 Ιούνη, την μέρα έναρξης της δίκης σε β βαθμό της δίκης των φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις, να συλληφθούν οι φασίστες δολοφόνοι που δρουν στις γειτονιές , να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες.

tags: ΚΕΕΡΦΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)