to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καλά πήγε

Καλά πήγε το χτεσινό αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία αλλά και τις αποτυχίες παρελθόντων προσπαθειών για διάχυση του λόγου του ΣΥΡΙΖΑ


Παρά τις ανησυχίες, παρά τους φόβους και παρά την όποια μουρμούρα, καλά πήγε το χθεσινό. Πήγε τόσο καλά που οι ανησυχίες, οι φόβοι και η όποια μουρμούρα πέρασαν στην άλλη πλευρά. Γιατί άμα κάτσεις και κάνεις τον λογαριασμό της χθεσινής διαδικασίας, και τον λογαριασμό οι πολίτες τον επέστρεψαν και να λογαριαστούν είναι έτοιμοι με αυτούς που υποθηκεύουν τις ζωές τους χωρίς να τους λογαριάζουν. Καλά πήγε το χθεσινό. Και όσοι πίστεψαν πως μπορούν να λογαριάζουν χωρίς τον λαό είναι οι μόνοι που σήμερα αισθάνονται την πίεση της πραγματικότητας, που εκφράζεται από μια νέα συλλογική δύναμη που κινητοποιήθηκε για να υπενθυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο σύστημα που τον υπηρετεί πως η μάχη τώρα ξεκινά.

Όπως το ‘12, όπως το ‘15, έτσι και τώρα. Μια νέα αφετηρία, μαζί και νέα πρόκληση, για τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του απέναντι στην πλέον συντηρητική, αντιδημοκρατική και παρακμιακά καθεστωτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Καλά πήγε το χθεσινό γιατί όταν έχεις απέναντί σου αυτή την κυβέρνηση, όταν έχεις απέναντί σου έναν πρωθυπουργό που πιστεύει πως αυτή η χώρα του ανήκει, κανείς δεν περισσεύει και είναι πολυτέλεια να βάζεις κόφτες και προαπαιτούμενα στις διαδικασίες της συστράτευσης.

Καλά πήγε το χθεσινό αν αναλογιστεί κανείς τη δυσκολία αλλά και τις αποτυχίες παρελθουσών προσπαθειών για διάχυση του λόγου του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών είτε σε ακροατήρια που δεν προέρχονται από την Αριστερά αλλά θέλουν να γνωρίσουν την Αριστερά. Μια Αριστερά φιλόξενη και φιλόδοξη, που θα εκφράσει αλλά και θα εκφραστεί μέσα από τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας με την μορφή ενός νέου κινήματος απέναντι στην ακρίβεια, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου και την καταρράκωση των θεσμών.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)