to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 16.05.2022

Κοινωνία

Φονική επίθεση των ΜΑΤ: Πήγε να παρακολουθήσει μάθημα και βρέθηκε στα Επείγοντα (βίντεο)

Στις 10 Μαΐου ένας φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ξεκίνησε όπως κάθε Τρίτη να πάει στο μάθημά του. Τέσσερις ώρες μετά σφάδαζε από τους πόνους στα Επείγοντα του νοσοκομείου, με μια βασανιστική αμφιβολία αν θα επανέλθει ποτέ πλήρως η ακοή του...


Ακόμα μία σοκαριστική μαρτυρία φοιτητή για το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ την περασμένη Τρίτη, όταν άνδρες των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν φοιτητές και έριξαν χημικά και χειροβομβίδες σε εσωτερικούς χώρους, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω του thepressproject.gr.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στον Χρήστο Αβραμίδη, ο Γιώργος, που κόντεψε να χάσει την ακοή του, καταγγέλλει πως τραυματίστηκε, αφού εξερράγη κρότου λάμψης πάνω στο κεφάλι του και πλέον περιμένει να περάσει ο καιρός για να αποκατασταθεί η ακοή του.

«Έχεις ένα βουητό στο κεφάλι. Νιώθεις την μισή σου πλευρά ξένη. Έχεις ράμματα, δεν μπορείς να πλυθείς. Ακούς απλά ήχους» εξηγεί αλλά τονίζει ότι δεν μετανιώνει επειδή διαμαρτυρήθηκε για το αίσχος μέσα στο πανεπιστήμιό του

Ο ίδιος συμμετείχε στην κινητοποίηση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς το εργαστήριο που θα παρακολουθούσε ακυρώθηκε λόγω της εισβολής των ΜΑΤ.

Ο Γιώργος μίλησε για τον 48χρονο, που δήθεν προκάλεσε τους άνδρες των ΜΑΤ που επέλεξαν να επιτεθούν διαπληκτίστηκε μαζί τους με αποτέλεσμα αυτοί να προχωρήσουν στη φονική, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση. «Είδα φοιτητές πεσμένους κάτω να τους βαράνε τα ΜΑΤ, να τρώνε δακρυγόνα και να σκάνε κρότου-λάμψης παντού.

Αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα, που προκύπτει απ’ τον τραυματισμό του γιατί εργάζεται ως μουσικός, και εξέφρασε τις αμφιβολίες για την έκβαση, που θα μπορούσε να έχει να τιμωρηθούν οι ένοχοι από τον δικαστικό μηχανισμό.

Τέλος, κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της 17ης Μαΐου για να αποτραπεί η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)