to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 16.05.2022

Κοινωνία

«Ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει»: Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος (ενημέρωση)

Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί βρασμός ψυχικής ορμής - Άκουσε ανέκφραστος την απόφαση


Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε τη Δευτέρα 15/5/22 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την ανθρωποκτονία της Κάρολαϊν Κράουτς από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου συντροφιάς, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση στις αρχές κατ' εξακολούθηση.

Ο πιλότος άκουσε την απόφαση δικαστών και ενόρκων χωρίς να αντιδράσει.

Επίσης, οι τρεις τακτικοί δικαστές απέρριψαν ομόφωνα την ένστασή του να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου. Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεσή της επειδή δεν έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει πτυχίο κλινικής ψυχολόγου.

«Να μη δώσετε ελαφρυντικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τα εγκλήματα του είναι ειδεχθή»

Να μη δεχθεί το δικαστήριο την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που αιτήθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε στη συνέχεια από το δικαστήριο η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

   Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη σε ανάγκη να «μην χάνεται το μέτρο» είπε πως «είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι εδώ δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Είναι αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικό, στη λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει την οικογένεια του».

   Κατά την εισαγγελική λειτουργό το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. «Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, είναι να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα και άλλες αξίες. Ναι είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή όμως να λέμε ότι τα εγκλήματα που τέλεσε ήταν μια "παραφωνία" στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα», είπε.

Η πρόταση της εισαγγελέως νωρίτερα

«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: την κόρη και την μητέρα της Καρολάιν», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευση της που ολοκληρώθηκε πριν τις 11 το πρωί.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με "πολύ μεγάλο Εγώ", ο οποίος «έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων και όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το εγώ του» είπε.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα ίσως η αιτία του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται σε αυτό το παθολογικό στοιχείο της προσωπικότητας του δράστη, ο οποίος αρνήθηκε να κατανοήσει πως οι συνθήκες μεταβάλλονται

«Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσής της η Καρολάιν εξέφρασε την ανάγκη να μεταβάλει τους όρους της ζωής της. Ίσως ο κατηγορούμενος να τη σκότωσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο .. Γιατί δεν  μπορούσε να την ελέγξει. Εξιδανίκευσε τη ζωή τους και δεν είχε την ευελιξία να καταλάβει ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται» τόνισε.

Αναφερόμενη στην 20χρονη Καρολάιν η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως από τα ημερολόγιά της, διαφαίνεται «ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και αναζητά την χαρά, τη ζωή. Είναι συγκλονιστικό ότι η Καρολάιν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Ασφυκτιά, όμως το τραγικό είναι ότι η Καρολάιν ήθελε να σώσει την οικογένεια της με κάθε τρόπο».

Η Εισαγγελέας πλην της ανθρωποκτονίας και της θανάτωσης του κουταβιού, ζήτησε την ενοχή του 34χρονου και για τα πλημμελήματα που του αποδίδονται για την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταμήνυση, αδικήματα που διέπραξε για να επιτύχει την συγκάλυψη των εγκλημάτων του.

«Κέρδισε 37 ημέρες είπε η Εισαγγελέας και συνέχισε: «Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα».

Είχε επίγνωση της σκληρότητάς του

Αποφασισμένος να σκοτώσει την Καρολάιν ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την Εισαγγελέα της έδρας. Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ήταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής όταν τέλεσε τη σοκαριστική γυναικοκτονία στη μεζονέτα που διέμενε το ζεύγος στα Γλυκά Νερά.

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Κοίμισε το παιδί και ανέβηκε στο δωμάτιο για να δολοφονήσει την Καρολάιν. Το ότι τράβαγε τα μαλλιά του, όπως μας είπε στην απολογία, δεν συνάδει με την κατάθεση του αστυνομικού ότι ήταν ψύχραιμος. Ακόμη και το επιχείρημα αν ότι την σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε διότι εναπόθεσε το παιδί δίπλα στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της σκληρότητας του, ήθελε να αποτελέσει το παιδί το σκηνικό του φόνου», ανέφερε η εισαγγελέας.

Κατά την αγόρευση της, η Εισαγγελέας τόνισε ότι «ο δόλος του δράστη ήταν να συγκαλύψει το έγκλημα», εκτιμώντας ότι «είναι αδιάφορο πότε ο κατηγορούμενος συνετέλεσε την ιδέα. Αν ήταν λίγες ημέρες πριν ή λίγες ώρες...»

Αδιαχώριστο γεγονός η δολοφονία του σκύλου

Η εισαγγελικός η λειτουργός χαρακτήρισε αδιαχώριστο γεγονός και την δολοφονία του ζώου.

«Φέρθηκε με την ίδια σκληρότητα και στο σκύλο. Το ζώο βασανίστηκε , όπως και η κοπέλα. Πέθανε από ασφυκτικό θάνατο. Απαγχονίστηκε. Όσο και αν διατείνεται ότι αγαπά τα ζώα, έπρεπε να το θυσιάσει.. Ένα ημίαιμο κουτάβι δεν παρέπεμπε σε φύλακα για να το σκοτώσουν οι ληστές. Κατά την κρίση μου κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει ένα σκυλί. Αφού το κρέμασε στην σκάλα με το λουρί του, απομακρύνθηκε για να μη δει το βασανισμένο τέλος του ζώου».

Αυταπόδεικτα τα όσα έγιναν - Δεν λειτούργησε καμία αναστολή

Κατά την έναρξη της αγόρευσής της η εισαγγελέας είπε: «Σκεφτόμουν ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα μπορούσε να ανοίξει και να κλείσει με την ετυμηγορία γιατί για μένα όσα έγιναν είναι αυταπόδεικτα. Το παράλογο της τέλεσης των εγκλημάτων αυτής της δίκης, με παραπέμπει στο αναίτιο, δηλαδή την αιτία που οδηγήθηκαν τα πράγματα στο έγκλημα», είπε η εισαγγελέας και αναφέρθηκε στην δολοφονία του θύματος.

«Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Κάρολαιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία. Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου, είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου.

Την πλάκωσε με όλο του σώμα

«Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος» είπε η εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας, «θεία δίκη» την αμέλεια του κατηγορούμενου να αφαιρέσει το ρολόι του θύματος. «Ο κατηγορούμενος ξέχασε να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολαιν και αυτό είναι Θεία Δίκη γιατί έδωσε αρκετά στοιχεία» είπε η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας αγωνιώδη τον θάνατό της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)