to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 15.05.2022

Πολιτική

Η. Νικολακόπουλος: Από αύριο θα βρεθούμε με ένα εντυπωσιακά διευρυμένο και άλλο κόμμα

Οι εκλογές από τη βάση, είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία προκάλεσε διεύρυνση του κομματικού ιστού, σημείωσε ο Ηλίας Νικολακόπουλος


«Από αύριο θα βρεθούμε με ένα εντυπωσιακά διευρυμένο και άλλο κόμμα», τόνισε ο ομότιμος καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος, αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος μιλώντας στο WebTV του avgi.gr και στον 105,5 Στο Κόκκινο έκανε λόγο, σχετικά με τις εκλογές από τη βάση, για μια «πρωτόγνωρη διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ» η οποία προκάλεσε «διεύρυνση του κομματικού ιστού» και διάχυση μέσα στην κοινωνία.

Παράλληλα, ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε όσον αφορά στα μέλη, ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο ίδιο περίπου μέγεθος με τους άλλους διεκδικητές της εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ) καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διπλασιάζει τα εγγεγραμμένα μέλη του την ώρα που πανευρωπαϊκά τα κόμματα βρίσκονται σε πτώση.

«Το άνοιγμα στην κοινωνία ήτα νένα ζητούμενο το οποίο έπρεπε να έχει επιδιωχθεί εδώ και καιρό» σημείωσε ο Ηλ. Νικολακόπουλος προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον οφείλει να αγκιστρωθεί μέσα στην κοινωνία, ώστε να διεκδικήσει πραγματικά την εξουσία.

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, ο ομότιμος καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ υπογράμμισε τη δυσκολία που υπάρχει σχετικά με την αδυναμία εντοπισμού αντιπροσωπευτικού δείγματος της κοινωνίας, η οποία οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πλέον δεν χρησιμοποιούνται προσωπικές συνεντεύξεις αλλά τηλεφωνικές έρευνες και έρευνες μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι πλέον η κοινωνία είναι δύσπιστη σε σχέση με τα κόμματα καθώς καταγράφεται απόσταση μεταξύ των δύο.

Σε σχέση με την κυβέρνηση, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι καταγράφεται φθορά και ως προς την αξιοπιστία της αλλά και στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ομότιμος καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός «είναι ένα απόμακρο πρόσωπο που δεν ταυτίζεσαι εύκολα», ενώ αναφέρθηκε και στην αλαζονεία του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)