to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 14.05.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Από την κυβέρνηση της ΝΔ, ζούμε μια διαρκή πολιτική «απατεωνιά»

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό σταθμό « ΑΡΤ 90,6»


«..Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, στην αυριανή διαδικασία έχει ιδιαίτερη αξία να εκλεγεί με όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους.

Συνεπώς, από μόνη της η διαδικασία αυτή, αποτελεί ένα ξεχωριστό πολιτικό γεγονός και οι δεκάδες χιλιάδες ψήφοι στον Αλέξη Τσίπρα, θα δείξουν την αντίθεση και την αποδοκιμασία των Αριστερών - προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  ποσώς  αγχωνόμαστε με τις 175 χιλιάδες πολιτών που συμμετείχαν στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Αυτό που είναι βασικό για μας είναι να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση μαζί του, που στις ερχόμενες εκλογές,μαζί με τοΜΕΡΑ-25 και ίσως την ανοχή του ΚΚΕ, θα σχηματίσουν μια προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση, στηριγμένη σε ένα minimumκοινό πρόγραμμα.

Σε αυτό το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, η ΝΔ απαντά με επιχειρήματα ΄΄εφευρέσεις΄΄  και με προβοκατόρικες προσεγγίσεις. Είναι όμως τεράστιες οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ που κυρίως έχουν να κάνουν με την πολιτική που ακολουθείται όσο αφορά τη βάση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Εμείς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και τα μνημόνια  όπου μας είχαν οδηγήσει οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αφήσαμε στα δημόσια ταμεία πλεόνασμα 37 δις, ενώ αντίθετα σήμερα αυξάνεται δραματικά, τόσο το ιδιωτικό όσο και το δημόσιο χρέος της χώρας από την πολιτική Μητσοτάκη.

Ακόμα και όταν ήμασταν ένα μικρό κόμμα, στις γραμμές μας  υπήρχαν πάντα ΄΄τάσεις΄΄, με την έννοια των διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων επι συγκεκριμένων ζητημάτων  και όχι μηχανισμών . Και φυσικά, εμείς αυτό  το θεωρούμε πλούτο και υγεία στη λειτουργία του κόμματος.

Αν διαχειρίζεσαι τις διαφορετικές αντιλήψεις με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς και ταμπέλες, αυτό αποβαίνει σε όφελος του κόμματος της κοινωνίας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κανείς δεν μπορεί να φιμώσει κανέναν και πάντα θα είμαστε ένα δημοκρατικό-συλλογικό κόμμα και όχι ΄΄αρχηγικό΄΄. Τη δεύτερη όμως φορά στη διακυβέρνηση της χώρας, θα είμαστε πολύ πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι για τις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για  την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Διαφωνήσαμε για την αμυντική συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ γιατί από μονοετής έγινε  5ετής ( με δυνατότητα μετατροπής της  σε ΄΄αόριστη΄΄ δεσμεύοντας ακόμα και την επόμενη Κυβέρνηση) , ενώ συγχρόνως υιοθετήσαμε όλες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ χωρίς να κερδίσουμε τίποτα.

Εμείς όταν θα αναλάβουμε ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους της συμφωνίας σε πολλά από τα σημεία της, ( πχ όσο αφορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις χρήσεις του, κοινές επενδυτικές δραστηριότητες, φτηνές αγορές εξοπλισμών  κλπ) ,με γνώμονα το κοινό όφελος των δύο χωρών.

Έχει ακυρωθεί πλήρως το κεντρικό προεκλογικό  αφήγημα της ΝΔ στις εκλογές του 2019 , που μιλούσε για μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών, περισσότερες ΄΄καλοπηρωμένες δουλειές και αύξηση του εισοδήματος . Τίποτα από αυτά δεν έχει επιτευχθεί και  η πραγματικότητα που ζούμε δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Ζούμε μια πολιτική ΄΄απατεωνιά΄΄ από τη ΝΔ , όπως η πρόσφατη εξαγγελία για επιστροφή 600 ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος κλπ..»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)