to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χρωστάς στις τράπεζες; Άλλαξε όνομα και ΑΦΜ και…

Ένας κλαυσίγελος δίχως αρχή και τέλος. Που σταματά το γέλιο και που αρχίζει το κλάμα, δύσκολο να καταλάβει κάποιος


…καθάρισες. Πώς; Μα όπως προβλέπει ο νόμος για τους καθώς πρέπει κυρίους τους ευπρεπώς ενδεδυμένους και κοινωνικά…καταξιωμένους, τις ανώνυμες εταιρίες, τους υποψήφιους σωτήρες της χώρας πολιτικούς φορείς, τους νυν κυβερνώντες και τους του μακροπρόθεσμου μέλλοντος. Αλλά και όπως προβλέπει ο άγραφος του κόσμου της νύχτας νόμος, εκείνος της υπόγειας κοινωνίας, οι πρωταγωνιστές της οποίας κυκλοφορούν και δρουν με τρία και τέσσερα ονόματα και ισάριθμες ταυτότητες, προς αποφυγή δύσκολων περιστάσεων.

Δεν πρόκειται εδώ για πλάκα, μα για κατάντια του κοινωνικού και πολιτικού βίου της χώρας. Όπως κατάντια, στίγμα ανεξίτηλο και αισχύνη πρώτου μεγέθους αποτελεί και ο άλλος ο περί ευθύνης υπουργών νόμος που εμπνεύστηκε ο περισπούδαστος, ο ακαταμάχητος και με ύφος μυριάδων καρδιναλίων πολιτικός ανήρ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκείνος ο νόμος που, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι δεν αποτελούν δωροδοκία και αρπαχτή κλασσική τα δώρα και τα χρήματα τρίτων προς υπουργούς προς απόσπαση προσωπικών ωφελημάτων, όταν αυτή  η… διαδικασία λαμβάνει χώρα κατά το χρονικό διάστημα άσκησης των υπουργικών καθηκόντων, των περί ου ο λόγος. Όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε, και όποιος έχει απορίες και ζητά λογικές και πειστικές απαντήσεις για το νομοθετικό αυτό τερατούργημα, θα περιμένει να τις λάβει στον αιώνα τον άπαντα.

Όσον αφορά την άλλη την υφιστάμενη διαδικασία, που όπως είπαμε αφορά κάποιους εκλεκτούς, όπως και πολιτικά κόμματα –ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που έγινε ΚΙΝΑΛ για να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ- ξανάρθε στην επικαιρότητα η φιλολογία για το τι ισχύει με το ΑΦΜ, και τις δανειακές υποχρεώσεις του δεύτερου, μια και προέκυψε ξανά ο τίτλος ΠΑΣΟΚ. Βλέπετε, οι νυν του παραπάνω κόμματος προς αποφυγή των οικονομικών βαρών που δημιούργησαν οι πρώην, μετέρχονται ή και προσπαθούν στο βαθμό που θα το κατορθώσουν να αποποιηθούν τα οικονομικά… κλέη του παρελθόντος, μια και οι ίδιοι δεν συμμετείχαν στη δημιουργία τους. Φρόντισαν όμως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, να απαλλάξουν από ευθύνες και τρεχάματα και τους άλλους, τα τραπεζικά στελέχη που συναίνεσαν και εγκρίναν αφειδώς την δανειοδότηση γαλάζιων και πράσινων, με εγγυήσεις του τύπου “αέρα πατέρα”. Και αυτό πριν λίγο καιρό και πάλι με σχετικό νόμο. Καθότι ιδιοκτησία τους και οι νόμοι, τους κόβουν και τους ράβουν κατά το δοκούν.

Ένας κλαυσίγελος δίχως αρχή και τέλος. Που σταματά το γέλιο και που αρχίζει το κλάμα, δύσκολο να καταλάβει κάποιος. Κι όλα αυτά την ώρα που η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία πασχίζει να ανταποκριθεί, μέσα σε ένα ζοφερό εγχώριο και διεθνές πολιτικοοικονομικό κλίμα, στις υποχρεώσεις της, προκειμένου να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια και συνέπεια, στα κόστη επιβίωσης.

Την ώρα που η πρόκληση από την κατάπτυστη πολιτικά συμπεριφορά και των δύο κομμάτων που έχουν στην κυριολεξία φορτώσει στον κόκορα –λέγε καλύτερα στον λαό– τα χρέη τους γίνεται ντροπή ολκής τη στιγμή που και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας, ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με χίλιες θυσίες για να ανταποκριθούν στις δικές τους δανειακές υποχρεώσεις. Επειδή ακριβώς γνωρίζουν ότι δεν θα τους χαριστεί κανένας, και επειδή οι δανειστές τους, οι τράπεζες θα είναι ανελέητες απέναντι τους, κατάσχοντας ακόμη και τα σπίτια τους.
Ζήτημα τιμής και απόλυτης δέσμευσης πρέπει να είναι για την λαοπρόβλητη προοδευτική κυβέρνηση του άμεσου μέλλοντος, η κατάργηση και αρχειοθέτηση στα ράφια της ντροπής νόμων και νομοθετημάτων όπως τα παραπάνω, για να πάρει και η λαϊκή δικαίωση την θέση που της αξίζει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)