to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 14.05.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση αφήνει ανυπεράσπιστη την κοινωνία - Αύριο να επιστρέψουμε τον λογαριασμό στο Μαξίμου

«Τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει η χώρα μετά την διακυβέρνηση της ΝΔ απαιτούν σοβαρές συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα, με αυτούς που απομυζούν το δημόσιο χρήμα, με αυτούς που «σιτίζονται» με αδιαφανείς παροχές σε βάρος της κοινωνίας», τόνισε σε συνέντευξή του ο Θ. Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Κάλεσμα στους πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας, να κινητοποιηθούν, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε να «επιστρέψουν τον λογαριασμό στην Κυβέρνηση», απευθύνει ο Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Ψωμά.

Όπως τονίζει «η διαδικασία της Κυριακής είναι μια αυθεντική, βαθιά δημοκρατική διαδικασία, που αναμφίβολα θα αποτελέσει πολιτικό γεγονός. Κάθε λαϊκή κινητοποίηση ειδικά εάν είναι εκτεταμένη και πολυπληθής δημιουργεί πολιτική δυναμική. Ειδικά δε στην συγκεκριμένη συγκυρία με την πανδημία παρούσα, την ακρίβεια να κυριαρχεί, τον πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας, η πάνδημη συμμετοχή στις διαδικασίες μπορεί ακριβώς να σηματοδοτήσει την αλλαγή του πολιτικού κλίματος. Καλούμε λοιπόν, όλους τους Πολίτες, που βιώνουν μια δραματική πραγματικότητα, να κινητοποιηθούν, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν, ώστε να “επιστρέψουν τον λογ/σμό στην Κυβέρνηση”.

Παράλληλα επισημαίνει ότι εάν βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κυβέρνηση δεν θα άφηνε να εξελιχθούν κατά τέτοιον τρόπο τα πράγματα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια της νεοφιλελεύθερης επιλογής της και θεωρεί ότι η αγορά θα λύσει το πρόβλημα και αφήνει την κοινωνία ανυπεράσπιστη, βορρά στις διαθέσεις των παραγόντων της αγοράς.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική και το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιων, σημειώνει: Τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει η Χώρα μετά την διακυβέρνηση της ΝΔ απαιτούν σοβαρές συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα, με αυτούς που απομυζούν το δημόσιο χρήμα, με αυτούς που “σιτίζονται” με αδιαφανείς παροχές σε βάρος της Κοινωνίας. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις και σοβαρές προσπάθειες. Κανένα κόμμα μόνο του δεν είναι δυνατόν να φέρει αποτελέσματα. Άρα, καταλήγοντας, δεν είναι μόνον θέμα πολιτικής αριθμητικής, είναι και θέμα πολιτικών συσχετισμών. Για αυτό χρειάζονται οι συνεργασίες, για να συγκεντρώσουμε τη μέγιστη δύναμη “κοινωνικού πυρός”, για να εμπνεύσουμε την Κοινωνία και τους Πολίτες, ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Χώρα και να παύσει η πάγια κακοδαιμονία της, που έχει σχέση με τις συντηρητικές πολιτικές και το παρασιτικό σύστημα που αυτές εκτρέφουν».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)