to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 13.05.2022

Πολιτική

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Να μπει τέλος στις φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες

Στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Πακιστανική Κοινότητα ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες παρευρέθηκε ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις που δέχτηκαν μετανάστες βρέθηκε ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, δηλώνοντας στήριξη στους μετανάστες που δέχονται δολοφονικές επιθέσεις από ακροδεξιές συμμορίες. 

Ο συντονιστής Μανώλης Σαρρής απηύθυνε χαιρετισμό στην συνέντευξη της Πακιστανικής Κοινότητας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Μέσα σε μια εβδομάδα είχαμε 3 επιθέσεις από ακροδεξιούς σε μετανάστες. Οι επιθέσεις ήταν δολοφονικές και χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα, μαχαίρια, ακόμα και  όπλο. Φαίνεται ότι τα τάγματα εφόδου ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Και φυσικά έχουν στόχο για μια ακόμα φορά τους αδύναμους, τους μετανάστες εργάτες που είναι στην Ελλάδα και παλεύουν για να ζήσουν. Αν αφήσουμε αυτή την κατάσταση να εξελιχθεί είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε θύματα, είναι σίγουρο ότι την επόμενη φορά θα ζήσουμε καταστάσεις όπως με τον Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα. Τι κάνει απέναντι σε όλα αυτά η αστυνομία; όχι μόνο δεν κάνει τίποτα αλλά εμείς θεωρούμε ότι αυτές οι ρατσιστικές φασιστικές επιθέσεις από τις ακροδεξιές συμμορίες υποθάλπονται, καλλιεργούνται κιόλας από την δεξιά ρητορεία της κυβέρνησης. Καλλιεργούνται και ενθαρρύνονται από την πολιτική των επαναπροωθήσεων, των πνιγμών στο Αιγαίο και στον Έβρο». 

Το κάλεσμα της Πακιστανικής κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ: 

Συνέντευξη-διαμαρτυρία Παρασκευή 13 Μάη, 12.30

στην Οδό Γερανίου και Αναξαγόρα στην Ομόνοια

Συμμετέχουν τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων

STOP στις φασιστικές επιθέσεις και την ισλαμοφοβία

Στη φυλακή οι δολοφόνοι φασίστες

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα!

Μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 2 Μάη, μέρα του Είντ Ουλ Φίτρ, της κορυφαίας γιορτής των μουσουλμάνων με την λήξη του ραμαζανιού, μέχρι την Κυριακή 8 Μάη, είχαμε τρεις δολοφονικές επιθέσεις κατά μουσουλμάνων μεταναστών εργατών από το Πακιστάν.

Ο τρόπος που έγιναν θυμίζει τις μαύρες μέρες της ανοιχτής δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής της περιόδου 2009-2013, όταν έφτασαν να δολοφονήσουν τον Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στα Πατήσια χρησιμοποίησαν ταξί και πυροβόλησαν τον μετανάστη Αλί Ριάζ. Στα Πετράλωνα τέσσερις με μηχανές, φορώντας φούλ φέισ`παρακολούθησαν ομάδα μεταναστών που είχε προσευχηθεί στο τζαμί της Αναξαγόρα, τους περικύκλωσαν ,χτύπησαν τον Αλίμ Ιτζιάζ στο πρόσωπο και του έσκισαν τα παραδοσιακά ρούχα που φορούσε και το καπέλο της προσευχής. Στον Κόκκινο Μύλο ομάδα πέντε φασιστών σε αυτοκίνητο επιτέθηκε πρώτα φραστικά και μετά μαχαίρωσε τον μετανάστη Ζ.Χ.

Η ισλαμοφοβία και η εθνική καταγωγή ήταν στη πρώτη γραμμή των φραστικών επιθέσεων που μετατράπηκαν σε δολοφονικές ενέργειες με σφαίρες, μαχαίρια και σιδηρογροθιές.

Την Παρασκευή 13/5 πραγματοποιούμε διαμαρτυρία στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χώρος θρησκευτικής λατρείας, εκεί δηλαδή από όπου έφυγαν οι τρεις μετανάστες και δέχτηκαν την επίθεση στα Πετράλωνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)