to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 13.05.2022

Κοινωνία

ΑΠΘ: Έξι μήνες με αναστολή στον 48χρονο που προκάλεσε τα ΜΑΤ - Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος

Έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή η ποινή του 48χρονου που κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ την περασμένη Τρίτη φαίνεται ότι προσπάθησε να προκαλέσει τους άνδρες των ΜΑΤ - Ισχυρίστηκε ότι στόχος του ήταν να προκαλέσει τις αντιμαχόμενες πλευρές


Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 48χρονο για την εξύβριση αστυνομικού, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος σε άνδρα των ΜΑΤ είπε «δεν φοράτε παντελόνια ρε;» ενώ πήγε να του τραβήξει το σακίδιο με τα δακρυγόνα. Όπως φαινόταν σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν, ο 48χρονος που δήθεν διαμαρτυρόταν για την κατάσταση που επικρατούσε στο ΑΠΘ, αφέθηκε ανενόχλητος από  τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι κατευθύνθηκαν αμέσως στους φοιτητές και τις φοιτήτριες «απαντώντας» με χημικά και ξύλο. Παράλληλα, φοιτητές, καθηγητές και δημοσιογράφοι ρωτούσαν διαρκώς με ποια ιδιότητα βρισκόταν εκεί κι εκείνος αρχικά ισχυρίστηκε ότι είναι καθηγητής δημοσιογραφίας αλλά ύστερα είπε πως ήταν απόφοιτος του ΑΠΘ και τραπεζικός υπάλληλος. 

Το σχετικό βίντεο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος: «Η μόνη πρόθεση μου ήταν να διαλυθούν οι αντιμαχόμενες παρατάξεις. Αυτό από ενδιαφέρον ως απόφοιτος του ΑΠΘ και ως πολίτης. Ως πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν και τα ΜΑΤ να μην τα βάζου με πιο αδύναμους, όπως είναι οι φοιτητές. Συγγνώμη που έθιξα τον ανδρισμό των ανθρώπων της αστυνομίας. Αν ξανά εμπλακώ, θα το κάνω μόνο με εποικοδομητικό διάλογο για να λύσω τα προβλήματα των αντιμαχονενων παρατάξεων.

Σε ερώτηση της προέδρου αν έχει να προσθέσει κάτι άλλο ο 48χρονος είπε: «ειρηνη υμιν»».

tags: ΑΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)