to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής και η πλατιά κοινωνική απεύθυνση

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και το κόμμα μας χρειάζεται να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν πιο πλατιά κοινωνική απεύθυνση


φωτ. Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Στις 15 του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ξεκινάει μια νέα σχέση με την κοινωνία, μια σχέση αμεσοδημοκρατίας, στο κέντρο της οποίας είναι το μέλος, ο σύντροφος, ο φίλος, ο συνοδοιπόρος. Καλούμαστε όλοι μας να δουλέψουμε με όσες δυνάμεις έχουμε για να γίνει καθημερινή πράξη στην πολιτική μας δράση ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. των μελών. Η ψηφοφορία για την άμεση εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας από τη βάση δημιουργεί μια νέα δυναμική στη σχέση μας με την κοινωνία.

Το ορόσημο της 15ης Μαΐου είναι σημαντικό για την πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., ώστε να σταματήσει η καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης και να ξεκινήσουμε τη νέα πορεία μας, για την ανασυγκρότηση των κοινωνικών κεκτημένων, για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για αξιοπρέπεια μαζί με την κοινωνία. Η εξουσία για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός, ποτέ δεν ήταν για την Αριστερά αυτό το επιδιωκόμενο. Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι ο στόχος μας, για να σταματήσουμε την καταστροφή και για να παλέψουμε ώστε οι κοινωνικές ανάγκες να ξαναμπούν στην πρώτη γραμμή.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και το κόμμα μας χρειάζεται να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν πιο πλατιά κοινωνική απεύθυνση. Αυτό είναι άλλωστε και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. των μελών. Του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. που κινητοποιεί κοινωνικές δυνάμεις, δίνοντας βήμα και λόγο σε όλους. Χρειαζόμαστε, άρα, ένα κόμμα μαζικό, ένα κόμμα αμεσοδημοκρατικό, ένα κόμμα που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να συγκεντρώνει όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και να μπορεί να κάνει συνθέσεις. Αυτό το κόμμα περνάει από τα χέρια όλων μας, αυτό το κόμμα είναι που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία, αυτό το κόμμα μάς καλεί να δουλέψουμε συλλογικά.

Η ευθύνη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι η κοινωνία, αυτή τη δεύτερη φορά, έχει ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από όλους εμάς. Εμείς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καλούμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα, για να χτίσουμε ακόμα πιο ισχυρά θεμέλια στη σχέση μας με την κοινωνία και με αιχμή της δράσης μας και πάλι τους πολίτες να καταφέρουμε να σταματήσουμε την καταστροφή. Με ένα ισχυρό κόμμα των μελών, με ένα κόμμα μαζικό, με ένα κόμμα που στις 15 Μαΐου θα υποδεχτεί στις τάξεις του ακόμα περισσότερα νέα μέλη.

Κυριακή Μάλαμα είναι βουλευτής Χαλκιδικής και αν. τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)