to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 12.05.2022

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου: Αστυνομία στα πανεπιστήμια έχει να μπει από αλήστου μνήμης εποχές

«Δίνουμε στις ΗΠΑ ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν, χωρίς εμείς να έχουμε το δικαίωμα για ανταλλάγματα και για διεκδίκηση των δικών μας θέσεων», επεσήμανε η Σ. Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σ. Αναγνωστοπούλου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ανέφερε: 

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

“Το ΣτΕ μπορεί να αποφάσισε, αλλά το φοιτητικό κίνημα έχει το συνταγματικό δικαίωμα να αντιδράσει ή και να αντισταθεί. Γιατί είναι βέβαιο ότι η είσοδος της αστυνομίας στα πανεπιστήμια θα οδηγήσει σε εντάσεις» τόνισε μιλώντας “Στο Κόκκινο Πάτρας” η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου για  την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει συνταγματικό το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Στη συνέχεια σημείωσε ότι μένει να δούμε το σκεπτικό της (μη ομόφωνης) απόφασης. “Αστυνομία στα πανεπιστήμια έχει να μπει από αλήστου μνήμης εποχές”ήταν το τελικό της σχόλιο.

Για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Αναφορικά με την αμυντική συμφωνία, που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή, η Σία Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αλλάζει το πάγιο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τις ΗΠΑ, από “αμυντικές συμφωνίες ετήσιες με δικαίωμα κάθε χρόνο να ανανεώνονται” σε «αμυντικές συμφωνίες επ’ αόριστον». Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό η χώρα εξασφαλίζει την άνευ όρων και ορίων υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό όμως όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο: το Κογκρέσο ετοιμάζεται να εγκρίνει τα F-16 για λογαριασμό της Τουρκίας.“Το μόνο, που γίνεται, είναι να είμαστε προβλέψιμοι  και προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Δίνουμε στις ΗΠΑ ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν, χωρίς εμείς να έχουμε το δικαίωμα  για ανταλλάγματα και για διεκδίκηση των δικών μας θέσεων” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την αισχροκέρδεια στην ενέργεια

Για την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από το πρόεδρο της ΡΑΕ, σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος, η Σ. Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για “λογιστικά τερτίπια”, που καθυστερούν το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.“Κατεβάζουν συνεχώς τα υπερκέρδη. Έχουμε ένα ποσό, που υπολογίζεται στα 900 εκατομμύρια ευρώ, μετά με διάφορα λογιστικά τερτίπια κατεβαίνει(…) Καταλαβαίνετε ότι όσο πέφτει το ποσό, τόσο τα κέρδη των εταιρειών δεν πρόκειται να θιγούν γιατί εν τέλει η κυβέρνηση πάση θυσία προσπαθεί να προστατεύσει  τα υπερκέρδη των εταιρειών”.

Για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τέλος, για τις εκλογές της 15ης Μαΐου έκανε λόγο για τη σημασία και την αξία του προσκλητηρίου για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:“καλούμε τον κόσμο, την κοινωνία στην κάλπη του προέδρου για να ξεκινήσει η κοινωνία την αντίσταση και το αίτημα για ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ”. Για το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ “στέλνουμε τον λογαριασμό πίσω”, η βουλευτής Αχαΐας εξήγησε ότι «είναι λογαριασμός εφ όλης της ύλης, κυρίως για την ακρίβεια». Στο έδαφος αυτό, η μόνη προοπτική είναι η προσφυγή στις κάλπες με στόχο «μια κυβέρνηση Αριστερή, προοδευτική, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας”.

Ερωτηθείσα για τις εσωκομματικές  διαδικασίες των άλλων κομμάτων και αν ο στόχος έχει τεθεί ψηλά για τη συμμετοχή στη διαδικασία της Κυριακής η Σ. Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι “εμείς δεν κάνουμε συγκρίσεις με τις εσωκομματικές διαδικασίες άλλων κομμάτων. Προσερχόμαστε για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Συσπείρωση, μαζικοποίηση του αιτήματος -μέσα από την κάλπη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  για πολιτική αλλαγή”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)