to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 10.05.2022

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Η 15η Μαΐου ορόσημο για την πολιτική αλλαγή, με τον Αλέξη Τσίπρα εγγυητή της κοινωνικής ευημερίας

Η πολιτική απάτη όπως και ο διάβολος δεν εμφανίζονται στα διαγγέλματα. Κρύβονται στις λεπτομέρειες- Τα μέτρα είναι πολύ λίγα και ήρθαν πολύ αργά


Σημεία συνέντευξης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη στον Real FM και στον Ν. Χατζηνικολάου και την Κ. Μακρή

Να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η μεθοδολογία μέτρησης των υπερκερδών παρόχων ενέργειας από τη ΡΑΕ- Την Πέμπτη η συζήτηση στη Βουλή

Με τα στοιχεία που διαθέτουμε επιμένουμε ότι τα υπερκέρδη των εταιρειών ανέρχονται στα 1,4 δις. Είναι αναγκαίο να δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία αλλά και η μεθοδολογία βάσει της οποίας εκτιμώνται τα υπερκέρδη. Είναι τοις πάσι γνωστό πως η λογιστική τέχνη αποτελεί σανίδα σωτηρίας σε περιόδους τόσο βαθιάς κρίσης. Ως εκ τούτου, η δημοσιοποίηση στοιχείων και μεθοδολογίας από την ανεξάρτητη ΡΑΕ θα επέτρεπε στους πολίτες να δουν την πραγματικότητα και να κατανοήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης  ως προς την ανάσχεση της αισχροκέρδειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αναμένεται εξάλλου και η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή την Πέμπτη κατόπιν αιτήματός μας,  όπου η ΡΑΕ καλείται να ενημερώσει και  να τεκμηριώσει τις εκτιμήσεις της.

Η πολιτική απάτη όπως και ο διάβολος δεν εμφανίζονται στα διαγγέλματα. Κρύβονται στις λεπτομέρειες- Τα μέτρα είναι πολύ λίγα και ήρθαν πολύ αργά

Τα μέτρα της κυβέρνησης τα χαρακτηρίζουμε πολιτική απάτη. Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι 280 εκ θα δοθούν σε 4,2 εκ καταναλωτές για τα αναδρομικά. Είπε επίσης ότι θα δοθούν έως 600 ευρώ. Από τις διαιρέσεις  δεν προκύπτει όμως τα πραγματικά νούμερα θα αποκαλυφθούν στους λογαριασμούς του καθενός. Υπάρχει η ουσία και υπάρχει και η επικοινωνία. Τα μέτρα είναι πολύ λίγα και πολύ αργά. Η απάτη όπως και ο διάβολος δεν εμφανίζονται στα διαγγέλματα. Κρύβονται στις λεπτομέρειες. Στα ψιλά γράμματα των προϋποθέσεων των ορίων κ.λπ.  

Κυβέρνηση άριστη στις ιδιωτικοποιήσεις και θεατής στην καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Εν τω μεταξύ η ΔΕΗ εκχωρήθηκε στους ιδιώτες και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Ως δημόσιος οργανισμός κοινής ωφέλειας θα είχε ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά της ενέργειας. Τουναντίον σήμερα πρωταγωνιστεί στο καρτέλ ενέργειας και αυξάνει τα έξοδά της με προκλητικό τρόπο αυξάνοντας τις αμοιβές του προέδρου (1000 ευρώ / μέρα) και των golden boys (4.000-8.000 / μήνα).

Αναφορικά με το ράλι των τιμών στα καύσιμα: Και εδώ η κυβέρνηση και οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί παραμένουν θεατές. Έχουμε προτείνει παρεμβάσεις όπως την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα που αποτελεί και πρόταση της Κομισιόν, το οποίο όμως αρνείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Μετακυλίει την κρίση στους καταναλωτές. Ενώ θα έπρεπε και να αποσυνδέσει την τιμή της ενέργειας από αυτή του φυσικού αερίου και να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα και να παρέμβει στους μηχανισμούς  αύξησης του κόστους της ενέργειας. Αντιθέτως μιλά για επιδοτήσεις οι οποίες δεν κάνουν τίποτε άλλο  από το να ανατροφοδοτούνται τα υπερκέρδη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν θα συναινέσουμε σε μία αμυντική συμφωνία η οποία εγκλωβίζει την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας και την καθιστά έρμαιο των εξελίξεων

Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης αρνήθηκε να ακολουθήσει την πάγια τακτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων πολλές δεκαετίες τώρα σύμφωνα με την οποία κλείνονταν συμφωνίες με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα (1-2 έτη) επιτρέποντας στη χώρα την διαπραγμάτευση και διασφάλιση συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων; Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που παραχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα.

Σε μία περίοδο με πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος, με οξυμμένες τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, με τη συγκεκριμένη χώρα να έχει αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο και δεν είναι απομονωμένη όπως εκτιμούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αναβαθμισμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ, με αγορά F 16 για να απειλούν το Αιγαίο, εμείς κλείνουμε συμφωνίες επ αόριστον, χωρίς ανταλλάγματα. Το λιγότερο που περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ να ζητήσει να μη δοθούν F16 στην Τουρκία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συναινέσει σε αυτή την επιζήμια για τη χώρα συμφωνία.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία της ΝΔ είναι μόνον πρόσχημα και πρόβλημα. Ο αυταρχισμός ρίχνει λάδι στη φωτιά των παραβατικών συμπεριφορών. Και η κυβέρνηση το γνωρίζει και το επιλέγει υπονομεύσει το δημόσιο αγαθό της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Εικόνες και συμπεριφορές σαν αυτές του είδαμε στο ΑΠΘ δεν είναι αποδεκτές.  Υπάρχουν σαφείς μηχανισμοί αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών. Άρα, θεωρούμε ένα άλμα λογικής το οποίο έχει ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα, την ίδρυση και την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η επίδειξη ισχύος και αυταρχισμού μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου ούτε συνάδει με το ρόλο του ούτε ευνοεί το κλίμα το οποίο επιθυμούμε όλοι να υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Η δυσφήμιση η οποία έχει γίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια ως άντρα παρανομίας ρίχνει λάδι στη φωτιά για να ισχυροποιηθεί μία αντίληψη που λέει πως οι έλληνες φοιτητές πρέπει να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο παρέα με αστυνομικούς.

 

Στις 15 Μαΐου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας

Η συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής 15 Μαΐου να δράσει ως καταλύτης πολιτικής αλλαγής.

Την Κυριακή εκλέγεται η ηγεσία του κόμματος (Πρόεδρος και Κεντρική Επιτροπή) αδιαμεσολάβητα από τα μέλη. Διεκδικούμε να δημιουργήσουμε ένα, σύγχρονο ανοιχτό μαζικό κόμμα με μεγαλύτερη κοινωνική απεύθυνση, με ενεργά μέλη αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και την κρίση του κομματικού μοντέλου που υπάρχει διεθνώς και στη χώρα μας. Ανεβάζουμε τον πήχυ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον εγγυητή της κοινωνικής ευημερίας των πολλών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)