to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 10.05.2022

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πάρει μέτρα λόγω της οργής και της πίεσης του κόσμου

«Ακούμε τα στελέχη της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα τον κ. Σταϊκούρα να ισχυρίζονται ότι «τόσο μπορούμε, δεν μπορούμε να εκτροχιαστούμε δημοσιονομικά» .Θα το πιστεύαμε αυτό εάν δεν υπήρχαν σε άλλους τομείς πολιτικές οι οποίες δείχνουν το αντίθετο», επεσήμανε σε συνέντευξή του ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αναφέρθηκε: 

Στην οικονομική κατάσταση στη χώρα μας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, μίλησε χθες για νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης πάνω από τα 2ευρώ/λίτρο και σε μερικά νησιά του Αιγαίου ακόμα περισσότερο και, σήμερα, επιβεβαιώνεται. Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσει το 10%. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι δραματική.

Ακούμε τα στελέχη της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα τον κ. Σταϊκούρα να ισχυρίζονται ότι “τόσο μπορούμε, δεν μπορούμε να εκτροχιαστούμε δημοσιονομικά”.Θα το πιστεύαμε αυτό εάν δεν υπήρχαν σε άλλους τομείς πολιτικές οι οποίες δείχνουν το αντίθετο. Δηλαδή, ενώ βρισκόμαστε σε μία περίοδο ενεργειακής και κατ΄επέκταση οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κάνει φοροελαφρύνσεις στα μερίσματα, στις γονικές παροχές σε υψηλές περιουσίες και στη συγκέντρωση κεφαλαίου. Προχωρεί σε μία σειρά απευθείας αναθέσεων που αγγίζουν τα 7 δις. Επιπλέον, προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Όλα αυτά είναι σημαντικές απώλειες και επιβάρυνση για τα κρατικά ταμεία, που οδηγούν σε ανεπαρκέστατες πολιτικές στήριξης.

Στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί

Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε μετά από την οργή και την πίεση του κόσμου να πάρει κάποια μέτρα. Και ένα ευρώ να πάρει ο κόσμος, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, είναι θετικό. Γι΄ αυτό έχουμε δηλώσει ότι θα τα ψηφίσουμε όταν έρθουν στη Βουλή, αρκεί να μην τα συνδυάσει η κυβέρνηση, όπως συνηθίζει, με αρνητικές και άσχετες με το συγκεκριμένο θέμα  νομοθετικές πρωτοβουλίες. Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε, όμως, ότι τα μέτρα είναι εξαιρετικά καθυστερημένα και ελλιπέστατα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)