to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 09.05.2022

Πολιτική

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε υπόμνημα 600 σελίδων στην ειδική ανακρίτρια για το σκάνδαλο Novartis

«Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά και έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει» δήλωσε - Προς ολοκλήρωση βαίνει η ανάκριση για την υπόθεση


Πολυσέλιδο υπόμνημα, που ξεπερνά τις 600 σελίδες, κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απολογούμενος για τη δίωξη που του έχει ασκηθεί σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος έχει ήδη αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αφορούν σε συνολικά οκτώ αδικήματα και δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, μίλησε για εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής εναντίον του. Δήλωσε πως οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι έωλες νομικά και ότι έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Επανέλαβε ότι «το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψής του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποίησε δε πως θα επανέλθει σύντομα με δικό του, νέο συμπληρωματικό κατηγορητήριο, για να θέσει υπόψη της Δικαιοσύνης τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν για τη «σήψη και την παρακμή» που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και της Δικαιοσύνης. «Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό. Μη βιάζεστε... Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο» κατέληξε.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δ. Παπαγγελόπουλου η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση. Η δικογραφία θα περάσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο έχει τον τελικό λόγο για το αν θα υπάρξει ή όχι παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ολόκληρη η δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου
«Η κ. Αλεβιζοπούλου με κάλεσε να απολογηθώ στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου, σύμφωνα με την εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής.

Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στην συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μη νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροί μου κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψής του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κ. Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά.

Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της Δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό, όσο δύναμαι πληρέστερα, για τη σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και μικρού τμήματος δυστυχώς και της Δικαιοσύνης. Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό. Μη βιάζεστε... Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)