to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 09.05.2022

Κοινωνία

Κρήτη: Καταγγελία για ασέλγεια σε 9χρονο από συγγενικό πρόσωπο εξετάζουν οι Αρχές

Η υπηρεσία Ασφαλείας της Κρήτης διερευνά καταγγελία που έκαναν οι γονείς ενός 9χρονου αγοριού για ασέλγεια σε βάρος του από στενό συγγενικό τους πρόσωπο. Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση πριν από λίγες ημέρες στην αστυνομία, περιγράφοντας περιστατικά που σοκάρουν και στηρίζονται εν μέρει και στην ιατρική γνωμάτευση παιδοψυχολόγου με τον οποίο το παιδί είχε κάνει συνεδρίες.


Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή από τους αρμόδιους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την προανάκριση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το 9χρονο αγόρι αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, όπως γράφει το creta24.gr, ο πατέρας και η μητέρα του αγοριού αντιλήφθηκαν ότι έχει αλλάξει ξαφνικά η συμπεριφορά του παιδιού τους. Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες το παιδί άρχισε να κάνει σεξουαλικού περιεχομένου ερωτήσεις, κάτι που δεν είχε συμβεί παλαιότερα και ήταν και αυτό που «χτύπησε καμπανάκι» στους γονείς.

Παράλληλα, το παιδί το ίδιο διάστημα δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα μαθήματά του και γενικότερα για τις όποιες δραστηριότητές του.

Μετά από όλα αυτά, ζήτησαν τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα.

Η σοκαριστική έκθεση του ειδικού

Μετά από συνεδρίες του ειδικού επιστήμονα σε θέματα κακοποίησης με το παιδί, ανέφερε στην έκθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ίδιο μέσο, ότι ο 9χρονος έχει αποπλανηθεί σεξουαλικά και έχει παρακολουθήσει πορνογραφικό υλικό κυρίως με άνδρες. Τα όσα περιέγραψε ο ειδικός είναι εντυπωσιακά και προκαλεί ανατριχίλα ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία περιγράφει και λέει πράγματα που ούτε ένας ενήλικος δεν θα τα φανταζόταν.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση και μετά από όσα είπε το παιδί για το στενό του συγγενή, ο τελευταίος είναι πιθανό να προκάλεσε συναισθηματική εξάρτηση στο παιδί, επιτρέποντάς του, λόγω της εξάρτησης του, ακόμα και ακατάλληλες συμπεριφορές σεξουαλικού περιεχομένου. Για τον επιστήμονα που συνέταξε τη σχετική έκθεση το παιδί είναι θύμα χρόνιας σεξουαλικής αποπλάνησης, έκθεσης σε πορνογραφικό υλικό και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ο φερόμενος ως δράστης αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε κάτι τέτοιο, ωστόσο οι γονείς επιμένουν ότι το παιδί τους δεν είχε άλλες κοινωνικές συναναστροφές πέρα από εκείνον. Η προανάκριση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, οι κλήσεις για κατάθεση των εμπλεκομένων.

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)